Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

ODHALENIE Obvinený starosta bratislavského Nového Mesta sa odsťahoval z úradu

Rudolf Kusý sa presťahoval z úradu Zobraziť galériu (4)
Rudolf Kusý sa presťahoval z úradu (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Vo štvrtok minulý týždeň zadržali bratislavskí policajti starostu mestskej časti Bratislava - Nové Mesto Rudolfa Kusého. Obvinili ho zo štyroch skutkov kvalifikovaných ako zneužívania právomoci verejného činiteľa. O svojom úlovku policajti informovali prostredníctvom sociálnej siete. Sudca, ktorý rozhodoval o jeho vzatí do väzby, nechal Rudolfa Kusého na slobode. Dnes ráno sa teda vrátil do úradu, no dlho tam nepobudol.

Policajti si Rudolfa Kusého počkali pred úradom starostu v čase, keď prichádzal ráno do práce. Po obvinení strávil v cele policajného zaistenia tri noci. Prokurátor totiž navrhol pre starostu väzobné stíhanie. Dôvodom bola obava, že bude ovplyvňovať svedkov. Po rozhodnutí sudcu, že starosta môže zostať na slobode, prišiel dnes ráno Rudolf Kusý do úradu.

ODHALENIE Obvinený starosta bratislavského
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Kusý sa odsťahoval z úradu

Topky však boli pritom, keď sa starosta bratislavského Nového Mesta znenazdajky objavil medzi dverami úradu aj s krabicou v ruke. Pri otázke čo sa deje Kusý reagoval len krátko. „Presúvam sa do Konskej železnice,“ odpovedal na otázku. Reportéri ho však konfrontovali s ďalšou otázkou. Tá sa týkala dôvodov, pre ktoré sa k takémuto rozhodnutiu odhodlal.

Reportéri Topiek išli s Rudlfom Kusým aj do budovy bývalej Konskej železnice, kde si zriadil svoje provizórne pracovisko.

Kusý sťahovanie 1 (Zdroj: topky)

VIDEO z nového pôsobiska starosti Bratislava – Nové Mesto po obvinení po zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Starosta Nového Mesta Rudolf Kusý je stíhaný na slobode, presťahoval sa z úradu (Zdroj: topky)

„Pán prokurátor robí všetko preto, aby ma z CPZ poslal priamo do väzby. Takže chcem robiť naozaj všetko preto, aby som nedal žiadnu zámienku súdu, na to, že by som mohol ovplyvňovať konanie, alebo svedkov čokoľvek iné. Preto sa chce izolovať od úradu a urobiť a urobiť ten proces komunikácie transparentný a pod dohľadom. Aby som sa v piatok, takémuto niečomu vyhol,“ vysvetli obvinený starosta Kusý reportérom Topiek svoje rozhodnutie odsťahovať sa z úradu.

Kusý sťahovanie 2 (Zdroj: topky)

ODHALENIE Obvinený starosta bratislavského
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

V piatok totiž bude sudca Krajského súdu v Bratislave rozhodovať o sťažnosti prokurátora o prepustení Rudolfa Kusého na slobodu. Toho vinia z toho, že v štyroch prípadoch odmietol dať developerom povolenia na stavby, ktoré nespĺňali podmienky územného členenia. 

Zadržaný verejný činiteľ
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)

 

Viac o téme: Nové MestoRudolf Kusý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu