Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Situácia na internátoch Univerzity Komenského sa zhoršuje: Pribúdajú prípady

Univerzita Komenského v Bratislave
Univerzita Komenského v Bratislave (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA – Situácia na internátoch Univerzity Komenského (UK) v Bratislave sa nevyvíja optimálne, pribúdajú aj prípady nakazených študentov na ochorenie COVID-19. Informuje o tom UK na sociálnej sieti s tým, že sa nedarí zastaviť ani masové zhromažďovanie študentov za hranicami internátov. Preto v tejto súvislosti aktuálne zasadá aj vedenie univerzity.

"Vedenie zvažuje rôzne možnosti ďalšieho postupu, ale alternatíva úplného uzatvorenia internátov je, bohužiaľ, čoraz reálnejšia," uviedla univerzita. Zároveň informuje, že v pondelok 5. októbra sa vedenie stretne opäť a vyhodnotí vývoj. "Dôrazne odporúčame všetkým, ktorí môžu, aby využili možnosť podpísania dodatku a našli si od 5. októbra ubytovanie mimo vysokoškolských internátov. Nie je to dobrá správa, ale považujeme za férové vás priebežne informovať," uvádza najväčšia slovenská univerzita.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Študenti, ktorí bývajú na internátoch UK a Slovenskej technickej univerzity STU v Bratislave v Mlynskej doline si môžu od utorka do 5. októbra naplánovať dobrovoľný odchod z ubytovacieho zariadenia. V prípade, že študenti zvolia dobrovoľný odchod z internátu, nie je potrebné sa kompletne odubytovať. Pri podpise dodatku k zmluve študenti odovzdajú kľúč od izby a ubytovací preukaz. "Návrat na internát bude možný, až keď to dovolí situácia, počítajte s možnosťou, že to môže trvať mesiace," uviedla univerzita na sociálnej sieti. Online výučba pre všetkých študentov bakalárskeho, magisterského a spojeného štúdia na UK sa začne najneskôr od 5. októbra.

Viac o téme: SituáciaPrípadyUniverzita KomenskéhoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu