Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Poľsko hlási takmer 2-tisíc nových potvrdených prípadov

(Zdroj: TASR/AP Photo/Czarek Sokolowski)

VARŠAVA - Poľsko zaznamenalo ďalších 1967 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a 30 súvisiacich úmrtí infikovaných osôb. S odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva o tom vo štvrtok informoval spravodajský portál TVN24.pl.

Celkovo bola nákaza koronavírusom v Poľsku doteraz potvrdená u 93.481 ľudí, z ktorých 2543 zomrelo. Najviac nových prípadov pochádza z Malopoľského vojvodstva, odkiaľ nahlásili 285 nových prípadov. Portál TVN24.pl informoval, že v poľských nemocniciach rastie počet pacientov pripojených na respirátory a rastie i lôžok vyčlenených pre pacientov s ochorením COVID-19.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Predseda najvyššej lekárskej rady Andrzej Matyja na otázku portálu TVN24, či je zdravotníctvo pripravené na zvyšovanie počtu infikovaných a či môže byť nedostatok nemocničných lôžok, odpovedal, že "na niektorých miestach už chýbajú".

Vysvetlil, že momentálne sa nevytvárajú ohniská nákazy, ako to bolo nedávno napríklad v baniach. "Teraz máme vírus všade, viac či menej rovnomerne rozšírený vo všetkých vojvodstvách. Niektoré nemocnice preto nemajú dostatok lôžok," uviedol Matyja.

Viac o téme: Nové prípadyPoľskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu