Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Politici vyprevádzajú deti do nového školského roku: Niektorí vytiahli staré FOTO zo svojich prvých dní

Politici sa podelili o zábery z vlastných školských čias ale aj tých aktuálnych v kontexte svojich potomkov. Zobraziť galériu (8)
Politici sa podelili o zábery z vlastných školských čias ale aj tých aktuálnych v kontexte svojich potomkov. (Zdroj: Facebook/Irena Bihariová PS, Miroslav Sopko, Veronika Remišová, Erik Tomáš)

BRATISLAVA - Po letných prázdninách sa žiaci konečne dočkali a dnes zasadli do školských lavíc, niektorí dokonca prvýkrát. Príznačné obdobie tohto roka navyše žiakom pripomína vážnosť situácie v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu, ktorá do značnej miery okliešťuje spôsob, akým bude vyučovanie prebiehať. Politici pri tejto príležitosti na sociálnej sieti Facebook zverejnili svoje aktuálne ale aj fotky minulých čias o tom, ako do školy kedysi nastupovali oni a ako si na to spomínajú.

Premiér si je vedomý, že prvé dva týždne budú ťažké

Predseda vlády začiatok prvého školského dňa referuje cez status na sociálnej sieti. "Klárka aj Rebeka sú už v škole. Aj s rúškom, hoci to určite nie je a nasledujúce dva týždne ani nebude príjemné," priznáva Matovič. "Prosím najmä o trpezlivosť a porozumenie rodičov, ktorí snahu o ochranu zdravia státisícov detí považujú za útok na ich slobodu. Zvládneme to, hoci to nebude príjemné," dodal premiér.

Politici vyprevádzajú deti do
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

Prváčikov mám každý rok, zažartoval Kollár

Dcéru Zairu odprevádzal do školy aj predseda parlamentu Boris Kollár.

Politici vyprevádzajú deti do
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Boris Kollár)

Raši drží školákom prsty

Žiakom k novému školskému roku poprial všetko dobré člen Hlasu-SD Petra Pellegriniho Richard Raši. "Želám vám úspešný začiatok, aby ste tie 2 týždne vydržali," povedal Raši v kontexte zdravotných opatrení, ktoré budú platiť prvé dva týždne počas septembrovej výučby.

Bihariová spomína

Prvýkrát do školských lavíc zasadla aj dcéra predsedníčk Progresívneho Slovenska Ireny Bihariovej. "Dnes, keď som chystala prváčku Zorku do školy, spomenula som si na svoj starý šanón spomienok z doby môjho štúdia na gymnáziu, ktorý som pri nedávnom veľkom upratovaní bytu po rokoch objavila," spomína Bihariová. "Držím v novom školskom roku palce všetkým študentom a študentkám a želám im, aby sa rutinérske metódy vzdelávania stali skôr dôvodom ich revolty a odhodlania sami sa dožadovať zmien, než príčinou nechute k učeniu," dodala šéfka PS.

Politici vyprevádzajú deti do
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Irena Bihariová PS)

Remišová zdieľala dojemnú, archívnu foto s mamou

Predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová má tiež pekné spomienky na prvé dni v škole, pričom tieto oživila aj fotografiou z dávnejších čias, keď sama nastupovala do školy. "Občas s radosťou, inokedy s obavami, či niečo nevyvediem ma moja mama vždy ráno vyprevádzala do školy," spomína Remišová. "Prajem všetkým pedagógom a zamestatncom škôl veľa trpezlivosti a nadšenia, pretože robia prácu, ktorej výsledky tu budú s nami celé generácie," odovzdala žiakom prianie Remišová.

Politici vyprevádzajú deti do
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Veronika Remišová)

Prvák u Erika Tomáša

V rodine Erika Tomáša z Hlasu-SD bolo dnes tiež veselo. Rodinka totiž do školy posielala nového prváčika. "Máme prváka!" nadšene napísal do statusu Tomáš. 

Politici vyprevádzajú deti do
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Erik Tomáš)

Kollár zo Za ľudí spomína na prvé fotenie

Na svoje prvé školské krôčiky si zaspomínal aj primátor Hlohovca a člen Za ľudí Miroslav Kollár, ktorý sa podobne ako Remišová pochválil fotkou z dávnych čias. "Všetkým žiakom a študentom želám, aby tento rok mali prázdniny naozaj v len naplánované termíny a aby celý školský rok prežili v zdravom, podnetnom a žičlivom prostredí. Učiteľkám aj učiteľom, aby po dlhých prázdninách prišli deti hladné po poznaní," želá si Kollár. "Prváčkam a prvákom, aby ich jediným stresujúcim zážitkom bolo obligátne prvácke fotenie. Nič si z toho nerobte, na tej prvej oficiálnej fotke zo školy fakt skoro nikto nevyzerá dobre, aha," zažartoval Kollár.

Politici vyprevádzajú deti do
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Miroslav Kollár)

Na dnešný deň sa chystala aj rodina exposlanca za OĽaNO Miroslava Sopka. Ten totiž dcéru prvýkrát pripravoval na prvý rok v novej škole a na internáte. "Včera sa začalo veľké dobrodružstvo - internát, nová škola, veľké mesto. Nech sa ti darí, Sofi," zaželal dcére Sopko.

Politici vyprevádzajú deti do
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Miroslav Sopko)

Svoje prianie pre prvákov a nastupujúcich školákov si zazdieľal na nástenke aj minister financií Eduard Heger z OĽaNO.

Pri príležitosti nástupu do školy žiakom a učiteľom adresoval príhovor aj sám minister školstva Branislav Gröhling.

Viac o téme: PoliticiPrvý deňŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu