Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nájdená munícia z vojny vyvolala rozruch: Polícia musela ihneď zasahovať

Polícia zasahovala pri nájdení munície z II. svetovej vojny
Polícia zasahovala pri nájdení munície z II. svetovej vojny (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

SNINA - Pyrotechnik Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov uskutočnil vo štvrtok (23. 7.) dva výjazdy k nálezom neznámej munície. Informovala o tom prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

"Krátko popoludní bol oznámený nález neznámej munície počas triedenia plastového odpadu v objekte jednej zo sninských firiem," priblížila prvý z výjazdov s tým, že krajský pyrotechnik po príjazde na miesto v Snine určil, že ide o náboje do guľometu z obdobia druhej svetovej vojny. Náboje v počte 57 kusov zaistil.

Miesto nálezu munície v obci Nižná Písaná v okrese Svidník do príchodu pyrotechnika zaistila policajná hliadka. "Aj v tomto prípade to bola vojnová munícia, a to konkrétne 100-milimetrový nemecký delostrelecký granát," doplnila Ligdayová. Granát pyrotechnik v lesnom poraste za obcou následne zneškodnil. Polícia v tejto súvislosti upozorňuje verejnosť, že pri náleze akejkoľvek munície či objektu, ktorý by mohol byť jej súčasťou, je potrebné to okamžite ohlásiť a v žiadnom prípade s ňou nemanipulovať.

Viac o téme: VojnaMuníciaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu