Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kotlebova vízia o čipovaní ľudí kvôli COVID-19 je na smiech: V televíznej diskusii opäť perlil

Kotleba nepopiera svoje vyhlásenia, že v budúcnosti sa budú čipovať ľudia cez vakcínu proti COVID-19. Zobraziť galériu (3)
Kotleba nepopiera svoje vyhlásenia, že v budúcnosti sa budú čipovať ľudia cez vakcínu proti COVID-19. (Zdroj: YouTube/ ĽS Naše Slovensko v NR SR, Gettyimages.com)

BRATISLAVA - V súčasnosti kvôli kauze kontroverzných šekov obžalovaný poslanec a predseda ĽSNS Marian Kotleba má očividne okrem svojich osobných problémov čas sa venovať aj situácii okolo vakcíny na nový koronavírus. Sám pritom počas apríla zverejnil video, kde vyslovil myšlienku o možno čipovaní ľudí formou vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Tejto myšlienky sa očividne stále drží ako kliešť.

Šéf extrémisticky vnímanej strany ĽSNS 15. apríla na portáli YouTube zverejnil video, v ktorom prirovnával aktuálnu situáciu okolo pandémie nového koronavírusu k antiutopickému románu Georga Orwella - 1984. "Veď sa na to pozrite, už tu máme zákon, ktorý umožňuje sledovať ľudí cez mobily. Kto si neprečítal, tak si prosím vás prečítajte. Veľmi silno to pripomína scenár v tejto knižke, aj keď nie s celým obsahom tejto knižky sa dá súhlasiť, ale systém sledovania cez obrazovky a cez mobily, ktorý tu dnes máme, je úplne identický," povedal Kotleba, pričom si neodpustil ani dodatok, že rovnako aj scenár knihy začína v apríli a aj video nahral Kotleba počas apríla.

Kotlebova vízia o čipovaní
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/ĽS Naše Slovensko v NR SR)

Čipy cez vakcínu

Plynule prešiel k téme čipovania ľudí formou vakcíny proti COVID-19 a zvýraznil, že súčasná situácia "niektorým" vyhovuje. "Pomocou tejto vakcíny vám do tela vstreknú ten nanočip," vyhlásil vo videu Kotleba, ktorého obsahu čelil aj v nedeľnej diskusnej relácii Na telo. Podľa neho totiž bude o niekoľko mesiacov "neskoro plakať nad tým, keď nás ovládnu cez čipy".

Pripúšťa ovládanie ľudí pomocou čipu

Redaktor sa ho neskôr spýtal, či stretol na Slovensku človeka, ktorý by bol ovládaný cez nanočip. "To, že na Slovensku sme sa s tým ešte nestretli, to neznamená, že to neexistuje," reaguje Kotleba na prehlásenie samého seba v štúdiu.

Kotlebova vízia o čipovaní
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto tv markíza)

Spojenie s Bibliou

Tu však kontroverzné vyhlásenie predsedu opozičnej ĽSNS nekončia a vo videu o čipoch spomenul aj podľa neho spojitosť s údajnou citáciou z Biblie. "Zjavenia Jána v Biblii jasne hovoria: Kto neprijme čip, nebude môcť ani obchodovať, ani nič," hovorí s vážnym hlasom Kotleba vo videu. To, že sa presne takáto pasáž v skutočnosti v Biblii nenachádza Kotleba obišiel svojsky. "Pán redaktor, znak šelmy vám dačo hovorí? Znak šelmy je to, čo v modernej dobe bude čipom," tvrdí sebavedome Kotleba moderátorovi v štúdiu.

"Ani neviem, čo by som na to povedal, naozaj," skonštatoval so smutnými očami Gábor Grendel, ktorý bol Kotlebovým súperom v nedeľnej debate a tejto alternatíve pochopiteľne neverí.

Viac o téme: VakcínaČipyMarian KotlebaCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu