Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pri výstupe zo SR si treba dať označiť tlačivo o prekročení hranice

Na hraniciach netreba zabudnúť na označenie tlačiva.
Na hraniciach netreba zabudnúť na označenie tlačiva. (Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Prešovský kraj)

BRATISLAVA - Polícia pripomína občanom, aby si pri výstupe zo Slovenska nechali od slovenských policajtov označiť tlačivo o prekročení štátnej hranice. Informoval hovorca Prezídia Policajného zboru (PZ) Michal Slivka.

S problémom sa polícia v stredu stretla napríklad na hraničnom priechode Makov – Bílá. "Naši občania a rezidenti bez označenia prekročili štátnu hranicu smerom do Českej republiky, kde ich zastavili a kontrolujú české policajné zložky a vracajú ich späť na územie Slovenska," priblížil hovorca. Zdôrazňuje, že kontrola výstupu zo SR a vstupu do ČR nie je na jednom mieste. Občanom tiež odporúča pred vycestovaním prečítať si podmienky vstupu do susedných krajín.

Od stredy sa pri cestách osôb s trvalým alebo prechodným pobytom na Slovensku do Maďarska, Poľska, Česka, Rakúska, Slovinska, Chorvátska, Nemecka či Švajčiarska pri návrate na územie Slovenska nepožaduje negatívny test na ochorenie COVID-19 ani karanténa, pokiaľ pobyt v týchto krajinách nepresiahol 48 hodín. Prezídium potvrdilo v súvislosti so 48-hodinovou výnimkou zvýšený záujem o cestovanie.

Viac o téme: HranicePolícia Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu