Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prezidentka vystúpila s mimoriadnym prejavom: VIDEO Tieto sviatky budú o nádeji, spomenula aj pápeža

Zuzana Čaputová sa prihovorila národu.
Zuzana Čaputová sa prihovorila národu. (Zdroj: Reprofoto RTVS)

BRATISLAVA - Tohtoročné veľkonočné sviatky budú podľa prezidentky SR Zuzany Čaputovej o nádeji. Hlava štátu vyzýva na dodržiavanie opatrení, ktoré nás môžu podľa nej dostať do stavu spred marca. Uviedla to vo svojom štvrtkovom príhovore občanom v RTVS.

"Tieto sviatky budú o nádeji. O dúfaní v dobrý vývoj, v bezpečný svet okolo nás, v ktorom ľudský kontakt opäť zbližuje a neohrozuje.  Sme smädní po nádeji a tento smäd potrebujeme uhasiť. Pomôže nám k tomu dôvera v zmysel toho, čo robíme," povedala Čaputová v príhovore.

"Potrebujeme veriť, že keď budeme v našom úsilí dôslední, môžeme sa postupne a premyslene vracať do stavu a na miesta, ktoré sme museli v polovici marca opustiť," doplnila prezidentka. Aby sa svet stal takým, akým bol, musí sa prijať a dodržiavať to, čo je nevyhnutné. "Želám nám všetkým, aby boli tieto sviatky bránou. Jednak do našich vnútorných svetov, kde nájdeme veľa dobrého. A aby boli aj bránou, za ktorou sa naša nádej začne premieňať na realitu, po ktorej tak všetci túžime," uzavrela svoj príhovor.

Viac o téme: OpatreniaSviatkyPríhovorZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu