Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VOĽBY 2020 Vo vojenskej nemocnici v Ružomberku už odvolili pacienti aj lekári

Na snímke volič vhadzuje obálku s volebným lístkom do prenosnej volebnej schránky vo voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) SNP v Ružomberku
Na snímke volič vhadzuje obálku s volebným lístkom do prenosnej volebnej schránky vo voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) SNP v Ružomberku (Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová)

RUŽOMBEROK - Lekári, zdravotné sestry aj pacienti hospitalizovaní v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) SNP v Ružomberku odovzdali v sobotu svoj hlas v parlamentných voľbách do prenosnej schránky.

Volebné právo využili desiatky ľudí a vyslaní členovia okrskovej volebnej komisie obchádzali hneď niekoľko oddelení nemocnice od skorého popoludnia do večerných hodín. I keď vedenie vojenskej nemocnice vydalo v piatok 28. februára z preventívnych dôvodov a pre stúpajúci výskyt bežných respiračných ochorení zákaz návštev na oddeleniach, pacienti aj zdravotníci voliť mohli.

Obálku s hlasom do volebnej schránky popoludní vhodil aj 70-ročný Miroslav. "Musí sa tu niečo zmeniť, takto to ďalej nejde. Viem to už dosť dlho, že je to zlé. Veľa rokov som žil v zahraničí, takže som nechodil voliť, no odkedy som sa vrátil naspäť do našej vlasti, vždy volím," zdôraznil. Priestor by podľa neho mala dostať najmä mladá a vzdelaná generácia ľudí. Ružomberčania môžu v sobotu voliť celkom v 24 volebných okrskoch. Väčšina z nich sa nachádza v budovách škôl a kultúrnych domov v meste i priľahlých mestských častiach.

Viac o téme: NemocnicaLekáriPacientiParlamentné voľbyRužomberok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu