Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nový zákaz v europarlamente vyprovokoval ex-kotlebovca: FOTO Radačovský protestuje s vlajkou

Miroslav Radačovský si so zákazom národných vlajok poradil po svojom Zobraziť galériu (2)
Miroslav Radačovský si so zákazom národných vlajok poradil po svojom (Zdroj: SITA/Jakub Julény, TASR/AP Photo/Jean-Francois Badias)

BRATISLAVA - Byť poslancom v europarlamente nie je prechádzka ružovým sadom. Svoje by o tom mohli hovoriť aj takí harcovníci ako Richard Sulík z SaS či Monika Beňová zo Smeru. Po posledných eurovoľbách sa však do európskych vôd dostali aj nové subjekty, medzi nimi aj strana ĽSNS. Pomocou nej sa do európskeho stánku dostal aj bývalý sudca Miroslav Radačovský. Europoslanec, ktorý už za ĽSNS nevystupuje sa musel najnovšie vysporiadať s najnovším zákazom na bruselskej pôde.

Ide totiž o to, že vedenie europarlamentu sa v januári dohodlo na zákaze používania národných vlajok pri vystupovaní v pléne. Najnovšie nariadenie totiž vlajky radí do kategórie reklám či bannerov, ktoré su vo vystupovaní v pléne vyslovene tabu. Mnohí sa po tomto nariadení rozčúlili a zákaz kritizovali aj na sociálnych sieťach, medzi nimi aj český europoslanec Jan Zahradil.

Radačovský na to ide po svojom

Bývalý sudca Radačovský, ktorý rozhodoval aj v prípade cudzieho pozemku prezidenta Andreja Kisku, sa so zákazom rozhodol vysporiadať po svojom. Fotografiu a najnovší zámer europoslanca zdieľala facebooková stránka Prečo ľuďom hrabe? na svojej nástenke. Radačovský si nadrzovku pripevnil vlajku na svoju vlastnú košeľu a týmto spôsobom vyjadruje zrejme protest voči zákazu. Musíme uznať, že ide o kreatívny počin.

Nový zákaz v europarlamente
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Prečo ľuďom hrabe)

Viac o téme: VlajkyEuroparlamentMiroslav Radačovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu