Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

PREDPOVEĎ Na Slovensko sa vracia chlad: Zabudnite na jar, z 24 stupňov sa prepadneme až k mrazom!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Aj keď by si už mnohí priali, aby slniečko začalo poriadne hriať a mohli nadobro odložiť do skríň teplé bundy a topánky, ich želania zostanú zatiaľ nevyslyšané. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu to totiž s počasím na budúci týždeň nevyzerá až tak ružovo. Hoci začiatok bude príjemný a na juhu Slovenska môžu teploty cez deň vystúpiť až na 24 stupňov Celzia, postupne sa začne ochladzovať. Pribudne oblačnosť a v sobotu v noci už treba rátať aj s mrazmi.

V pondelok bude malá, prechodne zväčšená oblačnosť a len výnimočne sa objavia prehánky a búrky. Ráno sa môže ojedinele vyskytnúť aj hmla. Najvyššia denná teplota vystúpi na 19 až 24, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami na okolo 17 stupňov. Fúkať má len slabý premenlivý, postupne miestami severný vietor s rýchlosťou 5 až 25 km/h.

Aj v utorok má byť ešte malá, prechodne zväčšená oblačnosť s ojedinelými prehánkami alebo búrkami a naďalej veľmi teplo. Najnižšia nočná teplota klesne na 11 až 6, v údoliach miestami na okolo 4 stupne. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 18 až 23, v Žilinskom kraji, na Spiši a na Horehroní väčšinou na okolo 16 stupňov. Fúkať bude severný až severovýchodný vietor s rýchlosťou 10 až 30 km/h, v nárazoch ojedinele okolo 55 km/h.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Thinkstock.com)

V stredu k nám začne prúdiť o niečo chladnejší vzduch, no oblačnosť má byť stále iba malá, prechodne zväčšená s ojedinelými prehánkami alebo búrkami. Ráno treba stále počítať aj s hmlou alebo nízkou oblačnosťou. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 9 až 4, v údoliach miestami na 4 až 0 stupňov. Najvyššia denná teplota dosiahne už len 9 až 14, v južnej polovici západného a stredného Slovenska väčšinou 14 až 19 stupňov. Fúkať bude prevažne severný vietor s rýchlosťou 15 až 35 km/h, v nárazoch miestami okolo 55 km/h.

Prúdenie chladnejšieho vzduchu od severovýchodu sa výraznejšie prejaví vo štvrtok. Má byť polooblačno až oblačno a ojedinele sa vyskytnú prehánky, vo vyšších polohách snehové. Treba sa pripraviť na veterné počasie. Najnižšia nočná teplota spadne na 6 až 1, v údoliach miestami na okolo -1 stupeň. Najvyššia denná teplota to dotiahne len na 10 až 16, na severe miestami na okolo 8 stupňov.

PREDPOVEĎ Na Slovensko sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock)

V piatok bude polooblačno až oblačno, vo východnej polovici územia oblačno až zamračené. Ojedinele vo východnej polovici Slovenska zaprší alebo sa dostavia prehánky, na horách môže snežiť. Aj tentokrát má byť veterno a chladno. Najnižšia nočná teplota to dotiahne len na 6 až 0 stupňov. Ortuť teplomera cez deň bude ukazovať najviac 7 až 12, na severe miestami len okolo 5 stupňov.

Nízke teploty nepotešia ani v sobotu. Má byť polooblačno až oblačno a miestami, najmä na severe a východe, sa vyskytnú prehánky alebo občasný dážď, od stredných polôh sneženie. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 4 až -2 stupne. Najvyššia denná teplota dosiahne od 4 stupňov na severe do 13 stupňov na juhu.

Viac o téme: AprílShmúPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu