Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Traja Američania schudli 192 kilogramov, sú z nich celebrity!

TCHIEN-ŤIN - Nečakanými celebritami sa v Číně stali traja Američania, ktorí sa v snahe schudnúť nechali pred pol rokom prijať na odtučňovaciu kliniku v severočínskom meste Tchien-ťin. Spoločně už sa im podarilo zhodiť celkom 192 kilogramov, ale v pláne majú ešte ďalšiu stovku.

Alonzo Bland (33) a bratia Walt a David Andersonovci (56 a 50) sa rozhodli chudnúť v Číne, aby sa celkom odstrihli od nezdravého životného štýlu, na ktorý sú zvyknutí doma. „Dôvodom, prečo to tu v Číne funguje je myslím to, že sme ďaleko od všetkého, od všetkých vecí, na ktoré sme zvyknutí,“ hovorí Alonzo, ktorý už schudol 103 kilogramov z 291, s ktorými do Tchien-ťinu prišiel.

Pre Davida, ktorý predal auto, aby mohol odísť do Číny, bolo schudnutie otázkou života alebo smrti. "Dostal som sa do situácie, keď som nedokázal prejsť šesť metrov bez toho, aby som nezačal lapať po dychu," hovorí David, ktorý schudol 41 kilogramov a teraz má "len" 104 kg.

Myslel som si, že sa nedožijem svojich 51. narodenín, konštatoval. Každé ráno sa trojica položí na lôžko v sparťansky zariadených izbách a podstúpi akupunktúru, ktorá podľa lekárov zrýchľuje metabolizmus a znižuje chuť do jedla. „Keď som poslal priateľom e-mail, tak som ich asi vystrašil, pretože som im napísal, ako hlboko nám pichajú tie ihličky,“ hovorí Walt, ktorý schudol 48 zo svojich pôvodných 179 kilogramov.

Zvyšok odtučňovacej kúry už je obdobný ako na Západe – dva krát denne cvičenie a zdravá strava, hoci v čínskom štýle s ryžou, vyprážanou zeleninou, syrom tofu, mäsom a polievkou. Vedľajším efektom chudnutia je pozornosť, akú v Číne vzbudili.

Miestne médiá o ich boji s nadváhou pravidelne informujú, čo už slobodnému Waltovi prinieslo aj ponuku na sobáš, ktorú zdvorilo odmietol. Kedykoľvek vyjdú na ulicu, všetci na nich pozerajú. A miestni taxikári, ktorí ich spočiatku vôbec nechceli brať kvôli ich nadváhe, už si na nich začínajú pomaly zvykať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu