Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zverejnili dlho utajovaný list od najobávanejšieho sériového vraha: Pri jeho čítaní vám stuhne krv v žilách

 Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: profimedia.sk)

CHICAGO - Takmer tri desaťročia po smrti obávaného sériového vraha Johna Wayna Gacyho sa na svetlo sveta dostal list, ktorý adresoval kriminálnemu profilátorovi. Ten chcel vraha navštíviť a urobiť s ním rozhovor. Narazil však na Gacyho bizarné požiadavky, ako je vyplnenie osobného dotazníka či zaslanie fotografie.

Celý svet pozná Johna Wayna Gacyho ako sériového vraha, ktorého v roku 1980 odsúdili na smrť za vraždy 33 chlapcov a mužov. Mnohé z tiel ukryl pod svojím domom v Chicagu. Táto správa zasiahla ľudí v miestnej komunite, ktorá Gacyho poznala ako zábavného a priateľského muža. Často sa obliekal za klauna a vystupoval na charitatívnych podujatiach či detských večierkoch. Kvôli svojim ohavným zločinom však v roku 1994 dostal smrtiacu injekciu. 

Zverejnili dlho utajovaný list
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Pred svojou smrťou upútal pozornosť kriminálneho profilátora Johna Kellyho, ktorý robil rozhovory s  mnohými sériovými vrahmi. V rozhovore pre Fox News Digital Kelly klasifikoval Wayna ako sexuálneho sériového vraha, ktorý vyrastal s otcom alkoholikom, ktorý bol násilnícky. Keď sa Gacy dozvedel, že John s ním chce urobiť rozhovor, odpovedal mu brožúrou, ktorá hovorila o jeho nevine, ako aj dotazníkom plným osobných otázok, na ktoré mal Kelly odpovedať. Pýtal sa na dátum narodenia, rodinný stav, politickú orientáciu, jeho novoročné predsavzatie a aktuálneho hrdinu. V dotazníku boli aj otázky ako: Keby som bol zviera, bol by som; Priatelia ma majú radi, pretože; a taktiež si od experta pýtal fotografiu.

Vrah svoje pohnútky špecifikoval v liste, ktorý v apríli 1993 adresoval Kellymu. "Dostal som váš list a pokiaľ ide o vašu žiadosť o rozhovor, budem ho musieť odmietnuť. Ak však chcete podať nejaké otázky písomne, rád vám na ne odpoviem, ak sa nebudú zaoberať mojím prípadom. Keď sa s niekým rozprávam, rád by som vedel, kto to je a poznal niekoľko bežných faktov, takže môžete vyplniť dotazník a poslať ho spolu s fotografiou," stálo v ňom. 

Gacyho dom
Zobraziť galériu (4)
Gacyho dom  (Zdroj: profimedia.sk)

Kelly považoval tieto bizarné požiadavky za Gacyho pokus, ako nad ním získať prevahu. "Snažil sa nájsť spôsoby, ako so mnou manipulovať. Na základe toho, čo chcel vidieť a na základe informácií, ktoré chcel, aby som mu poskytol," uviedol. Profilátor list od odsúdeného kriminálnika ukázal svojim priateľom už vtedy, no na verejnosť sa dostal až tento týždeň, takmer tri desaťročia po smrti jedného z najobávanejších sériových vrahov na svete.

Viac o téme: VrahVraždaSériový vrahJohn Wayne Gacy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu