Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Lekári onemeli, keď videli, čo narástlo žene na hlave: Videli ste to už niekedy?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MAKRI - Žena v Indii prosí miestnu vládu o pomoc po tom, čo jej na hlave narástli rohy. Tie jej údajne spôsobujú neznesiteľnú bolesť. Lekári priznali, že pôvod ochorenia doposiaľ nedokážu pochopiť. Situáciu komplikujú aj potrebné financie, ktoré Indka nemá k dispozícii.

Mimiya Baiová z indického štátu Madhjapradéš zmiatla lekárov svojou nezvyčajnou diagnózou, ktorú prvýkrát spozorovala pred tromi rokmi. Na hlave jej totiž narástli rohy. Šesťdesiatročná žena síce čaká na liečbu, no odborníci priznali, že pôvod jej ochorenia si nevedia vysvetliť. Lekár Abhishek Jain ale verí, že ide o tzv. kremičitý roh. Môže začať rásť kdekoľvek na tele a je liečiteľný chirurgickým zákrokom. 

Lekári onemeli, keď videli,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Pacientka prezradila, že ľudia jej neverili, keď im prvýkrát povedala o svojich rohoch a boli prekvapení, keď to videli na vlastné oči. V rozhovore pre New Indian povedala, že nikto nevie, akú fyzickú a duševnú bolesť zažíva. "Posledné tri roky som bola veľmi rozrušená. Všetkých som prosila, ale nikto ma nepočúval." 

Lekári onemeli, keď videli,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Operáciu si však nemôže dovoliť, preto žiada tamojšiu vládu o pomoc. Jej príbuzných nepriaznivá situácia rovnako znepokojuje. "Lekári nám odporučili, aby sme navštívili špičkových špecialistov v meste, ale nemôžeme to urobiť z finančných dôvodov," uviedli. Mimiyu lekári v okresných a malých nemocniciach nevyliečia, preto čaká na liečbu vo väčších zariadeniach.

Viac o téme: RohyIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu