Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Matka s dcérou bola na rybačke, keď sa zrazu z vody vynoril... Preboha, vidíte tie obrie pazúry?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRAINERD - Matka s dcérou lovili ryby na rieke Mississippi. Zostali poriadne vydesené, keď sa k nim pod vodou priblížil obrovský tvor s mohutnými pazúrmi podobnými medveďom. Neznáme stvorenie sa postaralo o strašidelné chvíle, našťastie ale všetko dobre dopadlo.

Shala Holmová a jej dcéra Avery boli spolu ešte v lete na rybačke neďaleko mesta Brainerd v Minnesote, keď začuli vo svojej blízkosti niečo dýchať. "Dcéra zrazu povedala: ‚Mami, buď ticho, počujem niečo dýchať", spomína si Američanka. Krátko nato zbadali vo vode pod kajakom číhajúce obrovské pazúry. "Chvíľu trvalo, kým sme zbadali nos korytnačky plávať ku kajaku. Keď sa priblížila, videli sme, aká je veľká," hovorí Shala. 

 

Went back to the same place we fished the night before to see if we could get a picture of the huge turtle. He didn’t...

Posted by Shala Holm on Saturday, July 23, 2022

Korytnačka dlhá asi 70 centimetrov sa následne ponorila pod kajak a pazúrami sa zachytila o rybársky kôš. "Boli sme vystrašené z tej veľkosti. Nevedeli sme, ako veľmi chce ulovené ryby a či sa pokúsi dostať do kajaka. Báli sme sa, že bude agresívna," pokračuje Holmová. 

Po úspešnej záchrane košíka sa dvojica rýchlo vytratila. "Srdce mi bilo ako o závod, ale podarilo sa mi chytiť telefón a urobiť pár fotiek," dodala matka. Fotografie potom poslala miestnym odborníkom, od ktorých sa dozvedela, že korytnačka môže mať okolo pätnásť rokov. Shala sa na miesto vrátila na druhý deň a opäť mala šťastie na obrovského plaza. 

Viac o téme: KorytnačkaRiekaRybačka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu