Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obyvatelia žijú v strachu: Terorizuje ich gigantický krokodíl! Zabil už vyše 300 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TANGANIKA - Krokodíly sú jedným z najnebezpečnejších druhov plazov na planéte. V Níle napríklad žije jeden notoricky známy krokodíl, o ktorom sa hovorí, že zožral viac ako tristo ľudí. Obriemu stvoreniu sa okrem toho podarilo vyhnúť viacerým pokusom o jeho zajatie, preto aj naďalej terorizuje miestnych obyvateľov.

Krokodíl, ktorý je pre ľudí v okolí postrachom, je dlhý až šesť metrov a váži takmer tonu. Dostal meno Gustave a je považovaný za jedného z najväčších plazov v Afrike. Žije blízko jazera Tanganika v Burundi a terorizuje miestne obyvateľstvo. Za ostatné desaťročia sa ho viackrát pokúšali polapiť, ale bezúspešne. O jednom pokuse o zajatie bol dokonca nakrútený televízny dokument s názvom Capturing the Killer Croc. 

Aj tento pokus však vyšiel nazmar. Lovec krokodílov Patrice Faye, ktorý sa vydal na misiu chytiť Gustava do pasce, vtedy ulovil len niekoľko menších krokodílov. Faye spolu so svojím tímom nastražil niekoľko pascí, ale obriemu tvorovi sa úspešne podarilo vyhnúť všetkým z nich. Po viacnásobnom zlyhaní lovci postavili obrovskú klietku so živými zvieratami v nádeji, že dravec sa chytí na návnadu. Neskôr zistili, že koza, ktorá slúžila ako návnada, po jednej búrlivej noci zmizla a klietka skončila vo vode. Patrice nedokázal identifikovať, či bola klietka zničená v dôsledku búrky, alebo sa krokodílovi podarilo otvoriť ju. Nakoniec však lovci prijali svoju porážku. 

 

For weeks, villagers near Lake Tanganyika in Tanzania would refuse to bathe for fear of the killer crocodile Gustave, a...

Posted by Oriire on Monday, October 31, 2022

Faye údajne strávil niekoľko rokov štúdiom Gustava, ktorý je podľa neho trikrát väčší ako ostatné krokodíly a mimoriadne nebezpečný. Zabitie zvieraťa neprichádza do úvahy, pretože Gustave už má na tele tri rany po guľkách. Jeho existencia vyvolala u miestnych obyvateľov hrôzu; po tom, čo plaz opustil svoj ostrovný domov, počas svojej cesty zabil viacero ľudí.

Viac o téme: KrokodílAfrikaGustave
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu