Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Hrozivý dôsledok spochybňovania pandémie a očkovania: Každý piaty človek prišiel o kamaráta

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - V Rakúsku prišiel každý piaty človek o kamaráta alebo kamarátku pre rozdielny názor na protikoronavírusové opatrenia alebo očkovanie proti covidu-19. Vyplýva to z prieskumu vykonaného inštitútom Integral, napísala rakúska agentúra APA.

Väčšina opýtaných (63 percent) v prieskume tiež uviedla, že počas koronavírusovej pandémie, keď platili rôzne opatrenia obmedzujúce sociálne kontakty, im chýbali kamaráti. Vyše tretina opýtaných sa priznala, že im chýbali natoľko, že opatrenia porušovali. 

V prieskume, ktorý bol vykonaný pred Medzinárodným dňom priateľstva pripadajúcim na 30. júla, šesť z desiatich ľudí uviedlo, že má najlepšieho kamaráta, resp. kamarátku. V priemere Rakúšania počítajú do užšieho kruhu priateľov šesť ľudí, za priateľov potom považujú asi dvadsať ľudí. Jeden Rakúšan alebo jedna Rakúšanka má v priemere širší okruh asi stovky známych. 

Hrozivý dôsledok spochybňovania pandémie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Väčšinou ľudia podľa prieskumu považujú za priateľa niekoho, pre koho sú nablízku, keď to ten druhý potrebuje. A to platí aj opačne. Takmer rovnakú váhu prikladajú tomu, že kamaráti spolu môžu hovoriť o všetkom a sú k sebe úprimní. Prieskum inštitút uskutočnil online a zahrnul doň 500 ľudí vo veku od 16 do 75 rokov, spresnila APA.

Viac o téme: PriateľstvoPandémiaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu