Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Bezdomovec totálne odrovnal protestujúcich antivaxerov: Stačilo mu na to šesť slov

(Zdroj: Twitter/Film The Police LA)

LOS ANGELES - Reakcia bezdomovca na účastníčku antivaxerského protestu v kalifornskom Los Angeles obletela svet. V pár slovách totiž nevedomky vyslal do sveta silný odkaz pre všetkých, ktorí si ešte stále myslia, že covid je len chrípočka a nemocnice plné pacientov na pľúcnej ventilácii sú výmysel.

V Los Angeles na Hollywood Boulevard sa minulý týždeň konal protest proti očkovaniu, ktorého účastníci spochybňovali celú pandémiu koronavírusu. Na videu zverejnenom na Twitteri vidno ženu, ako kričí do megafónu: "Vidíte všetkých tých bezdomovcov naokolo? Ležia mŕtvi na ulici, pretože ich zabil covid? Nie, do pekla. Prečo?" Vzápätí sa v zábere objaví bezdomovec tlačiaci pred sebou nákupný vozík, ktorý, reagujúc na otázku antivaxerky, len utrúsi: "Pretože som zaočkovaný, ty sprostá kra*a:"

Video si okamžite získalo pozornosť, doteraz zaznamenalo už takmer štyri milióny zhliadnutí. V šiestich slovách totiž mladík zhrnul to, o čom vlastne celá pandémia je. Mnohé štáty momentálne bojujú s treťou vlnou a hoci je už k dispozícii účinná zbraň v podobe vakcíny, státisíce ľudí sa stále odmietajú dať zaočkovať.

Zároveň sa objavila výzva, aby mladíka bez domova niekto vypátral a zorganizoval pre neho zbierku. Už o pár hodín neskôr autor príspevku informoval, že sa to podarilo. "Muž sa volá Ray, nemá mobil ani občiansky preukaz, ale ten sa mu práve vybavuje," píše sa v aktualizácii. Ray pochádza z Denveru, no už sedem rokov žije v Los Angeles. Mnohí veria, že sa mu vďaka tejto neplánovanej internetovej sláve konečne podarí postaviť na nohy a začať nový život. 

Viac o téme: BezdomovecProtestOčkovanieVakcínaKoronavírusAntivaxeriCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu