Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ľudia odhalili, čo nasledovalo, keď sa prebudili z kómy: Hororové príbehy a finančná nočná mora!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Na Reddite sa zhromaždili viaceré príspevky od ľudí, ktorí majú skúsenosti s kómou. Aj keď možno mnohí očakávali, že v nich budú zdieľané príbehy, aké poznáme z filmov, realita tých, ktorí prekonali tento stav, je vo väčšine prípadov krutá. Mnohí ho tiež vnímajú ako veľkú krivdu a nespravodlivosť, ktorá znížila kvalitu ich života.

Užívatelia Redditu reagovali na výzvu, ktorou táto stránka vyzvala prispievateľov, aby zverejnili svoje skúsenosti s kómou. Na otázku "aké to bolo znova sa prebudiť" reagovali viacerí, pričom mnohí z nich pripustili, že ich návrat do reality bol a stále je veľmi komplikovaný. "Netušil som, kde som. Netušil som, čo sa stalo. Ešte niekoľko mesiacov po tom som sa stále dozvedal, kto ma navštívil alebo nenavštívil, modlil sa za mňa, zavolal a pýtal sa mňa. Financie boli totálny chaos. Čakali ma obrovské dlhy a pokuty. Trvalo viac ako 18 mesiacov, kým som sa zamestnal po bolestivej fyzickej rehabilitácii a znova a znova som musel vysvetľovať, že som bol v kóme a nepracoval. A potom prišiel do toho covid," píše jeden muž. 

Ľudia odhalili, čo nasledovalo,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Finančná nočná mora

Ďalší prispievateľ opísal podobnú skúsenosť, keď podľa svojich slov po prebudení z kómy zažil "finančnú nočnú moru a nepredpokladá, že sa z nej niekedy dostane". Poukázal na to, že s týmito ľuďmi nemá nikto súcit a neexistuje pre nich žiadne odpustenie. Nedávno mal vraj konflikt s vymáhačom pohľadávok, na ktorého musel kričať, aby pochopil, že kóma nie je niečo, čo sa dá naplánovať. Vzhľadom na zdravotné komplikácie sa síce zaradil do sociálneho programu pre zdravotne znevýhodnených, ale dostáva iba zlomok z toho, čo dokázal zarobiť predtým. 

Ľudia odhalili, čo nasledovalo,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Pacient sa prebudil počas operácie z narkózy: Potom ale prišli ďalšie dve rany!

Zabudnite na hollywoodsku predstavu

Iný užívateľ videl svojho kamaráta, ako sa prebúdza z kómy. "Hollywoodske zobrazenie prebúdzania sa z kómy je šokujúco nesprávne. Skutočne ma zarazilo, keď bol môj priateľ v tomto stave iba mesiac a potom sa musel nanovo učiť zvládať všetky základné návyky." Iní sa zmienili aj o problémoch s pamäťou. "Bol som v kóme vyvolanej drogami takmer tri týždne." Stále vraj nie je schopný urobiť si časový harmonogram a usporiadať si myšlienky. "Spomenul som si tiež na to, že som nosil okuliare. Nedokázal som si ich však nasadiť a ani odložiť. Priložiť si ruky k tvári bolo úplne vyčerpávajúce," uviedol ďalší. 

Viac o téme: Kóma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu