Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Väzeň odhalil, ako si vyrába víno za mrežami: Stačia mu na to tri suroviny!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Istý americký väzeň používa TikTok na to, aby ľuďom umožnil nahliadnuť do života za mrežami. Robí tak prostredníctvom receptov zo surovín, ktoré sú dostupné vo väzniciach. Má tisíce sledovateľov a jeho recepty majú na platforme neuveriteľný úspech. Najnovšie ukázal, ako vyrobiť väzenské víno.

Trestanec, ktorý je na TikToku známy ako @calidago23, vo vnútri svojej cely pripravuje skutočne kadečo - od sendvičov s grilovaným syrom až po jahodový koláč. Využíva pri tom obmedzené množstvo potravín, ktoré si môže kúpiť vo väzenských potravinách. Uchvacuje tak svojich 20-tisíc sledovateľov.

@calidago23

Penitentiary cake !!! ##SpotlightAPI ##fypシ ##foryoupage ##duet ##foryou ##tiktok ##viral ##cake ##prison ##prisontiktok

♬ Depression - Quando Rondo

Nedávno v jednom zo svojich videí odhalil tajomstvo výroby notoricky známeho väzenského vína, ktoré si pripravujú odsúdenci po celých Spojených štátoch. Ukázalo sa, že je to oveľa jednoduchšie, ako sa môže zdať. Na výrobu takéhoto vína potrebujete iba tri ľahko dostupné ingrediencie: pomarančový džús, perlivý nealkoholický nápoj Mountain Dew a gumové cukríky. Podľa väzňa stačí zmiešať tieto tri ingrediencie v plastovom vrecku a ponechať ich v odpadkovom koši. Túto zmes necháte kvasiť asi týždeň. 

FOTO Väzeň odhalil, ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TikTok/calidago23)

FOTO Väzeň odhalil, ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TikTok/calidago23)

Muž ďalej prezradil, že svoje väzenské víno predáva spoluväzňom za 30 dolárov za galón (cca 25 eur za 3,7 litra). Recept si získal na TikToku množstvo fanúšikov, pričom viacerí z nich vyhlásili, že ho vyskúšajú doma, prípadne posunú ďalej svojim príbuzným či známym, ktorí sú za mrežami. "Môj manžel je zavretý, doslova každý deň mu rozprávam o tom, čo varíš," napísala jedna žena. 

Viac o téme: VínoVäzeňVäzenieRecept
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu