Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poslanec počas online rokovania parlamentu zabudol, že je na kamere: Spáchal absolútnu nechutnosť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OTTAWA - Kanadský zákonodarca sa rozhodol dočasne odísť z niektorých zo svojich funkcií a vyhľadať pomoc po tom, ako bol zachytený s kamerou, ako močí počas online rokovania parlamentu, uviedla agentúra Reuters. Nebol to prvý podobný výstrelok tohto poslanca; pred mesiacom ho pri inom zasadaní zachytila kamera nahého.

"Keď som sa včera (minulý štvrtok) večer účastnil virtuálneho rokovania snemovne, som v neverejnom prostredí močil bez toho, aby som si uvedomil, že som na kamere," uviedol vo svojom ospravedlnení na Twitteri 46-ročný William Amos, člen vládnej Liberálnej strany premiéra Justina Trudeaua. "Cítim sa veľmi trápne kvôli tomu, čo som urobil, a kvôli rozrušeniu, ktoré som mohol spôsobiť komukoľvek, kto bol toho svedkom. Bezvýhradne sa ospravedlňujem," dodal. 

Amos telefonoval pri stole, keď sa rozhodol, že namiesto toho, aby prerušil alebo ukončil hovor, tak sa vymočí do šálky od kávy, napísali na Twitteri politickí reportéri s odvolaním sa na svoje zdroje. Predstavitelia opozičných konzervatívcov označili Amosovo správanie za neprijateľné. Objavili sa tiež pochybnosti, či jeho konanie bolo naozaj len náhodné. 

Poslanec podľa svojich slov zostane členom parlamentu, ale dočasne sa vzdá funkcie parlamentného tajomníka a svojich funkcií vo výboroch. Okrem toho dal jasne najavo, že vyhľadá pomoc, nie je však jasné, o aký typ pomoci pôjde. V apríli sa do médií dostala snímka obrazovky z vládneho interného videozáznamu, na ktorom bol Amos úplne nahý. Vtedy uviedol, že sa prezliekal do pracovného oblečenia po behaní a neuvedomil si, že zapnutú kameru. 

Poslanec počas online rokovania
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/William Amos - Pontiac)

Zasadania kanadského parlamentu v ostatných mesiacoch fungujú hybridným systémom. Niektorí členovia sú fyzicky prítomní v snemovni, väčšina z nich sa ale prihlasuje cez zoom. Obrázky všetkých virtuálnych účastníkov môžu vidieť na obrazovkách ďalší členovia parlamentu a úradníci v rokovacej sále. Verejnosť ich sleduje na televíznom kanáli poslaneckej snemovne, keď majú jednotliví členovia slovo. 

Viac o téme: Poslanec William Amos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu