Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Na svah plný lyžiarov sa vyrútil medveď: Inštruktor ho skúsil odohnať, nefungovalo!

(Zdroj: Youtube/CTV News )

PREDEAL - O adrenalínovej lyžovačke môžu hovoriť návštevníci rumunského strediska Predeal v Sedmohradsku. Na zjazdovke totiž preveril zdatnosť inštruktora medveď a poriadne ho popreháňal. Za ostatné tri mesiace išlo už o druhý takýto incident v tejto oblasti.

Lyžiari v rumunskom stredisku Predeal po druhý raz v tomto roku zažili priamo na kopci medveďa. Prvýkrát sa tak stalo koncom januára. Tentokrát medveď vybehol z lesa a začal prenasledovať lyžiarskeho inštruktora. "Práve som kontroloval stav lyžiarskeho svahu pred ďalšou lekciou. Keď som sa spustil, na svahu sa objavil medveď v blízkosti skupiny asi pätnástich lyžiarov. Kričal som, aby ho skúsili odohnať hlukom a krikom, ale nefungovalo to," opísal dramatické chvíle Adrian Stoica. 

VIDEO Lyžiara na svahu naháňal medveď! Všimli si to až ľudia z lanovky, zachránila ho táto finta

Začal preto mávať rukami, aby prinútil bežiacu šelmu odbočiť od skupiny. Zároveň čakal, že sa unaví a vráti sa do lesa. S odstupom času Stoica priznáva, že mu zábery, ktoré nakrútil na trati, naháňajú strach. "Bola to hrôza, ale aj zážitok na celý život. Zostal som sám s divým zvieraťom v divočine. Dôležité bolo zachovať pokoj, lebo tieto zvieratá vycítia strach," dodáva. 

Podľa odborníkov bude dochádzať k podobným situáciam čoraz častejšie. Kvôli klimatickým zmenám sa totiž medvede prebúdzajú zo zimného spánku skôr a vyhľadávajú potravu v okolí lyžiarskych stredísk a turistických ubytovní. Hovorca policajného oddelenia v Brašovskej župe Ion Zaharia uviedol, že incident z minulého utorka spôsobil brat medveďa, ktorý sa preháňal po zjazdovke v januári. Podľa Zahariu sa v oblasti nachádza aj ich matka, ale tento rok ju vraj ešte vôbec nebolo vidno. Zatiaľ. 

Viac o téme: MedveďLyžiarZjazdovkaRumunsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu