Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Lyžiara na svahu naháňal medveď! Všimli si to až ľudia z lanovky, zachránila ho táto finta

(Zdroj: Youtube/VESA Channel)

PREDEAL - Toto je desivý moment, kedy medveď naháňa lyžiara na svahu v rumunskom stredisku Predeal, ktoré je zároveň najvyššie položeným mestom v krajine. Mladík mal čo robiť, aby mu unikol, zatiaľ čo ľudia z lanovky s hrôzou sledovali, ako sa situácia vyvinie.

FOTO Na Aljaške objavili najtučnejšieho medveďa: Je tak veľký, že už v júli mohol ísť hibernovať!

Svet obletelo video, na ktorom je zachytený turista, za ktorým beží medveď na lyžiarskom svahu. K incidentu došlo minulý víkend v rumunskom Sedmohradsku. Lyžiari, ktorí sa práve viezli na vleku, kričali na mladíka, ktorý si najprv nič nevšimol. "Pohni si, naháňa ťa medveď! Rýchlejšie a neobzeraj sa!" ozval sa jeden pasažier lanovky. 

Miestami sa zdá, že lyžiar už nevládze a má problém udržať sa na nohách. Ostatní ho preto povzbudzujú a pískajú na medveďa v snahe zastrašiť ho. Mladík nakoniec hodil za seba svoj batoh, aby odpútal pozornosť svojho prenasledovateľa, čo sa mu aj podarilo. 

V ten deň zaznamenali miestne úrady tri hlásenia o prítomnosti medveďov v okolí. Svah, kde došlo k naháňačke, na istý čas uzavreli. Medveď sa týždeň predtým objavil na svahu aj v ďalšom stredisku neďaleko Predealu. Miestni muži zákona ho zahnali do lesa pomocou terénneho vozidla, neskôr sa budú snažiť presídliť do inej oblasti. V Rumunsku žije približne šesťtisíc medveďov. Ich lov je povolený vzhľadom na to, že donedávna boli premnožené. 

Viac o téme: MedveďLyžiarLyžiarske strediskoRumunsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu