Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Demonštrant, ktorý vnikol do Kapitolu, vyvolal obrovský škandál: Kvôli nápisu na mikine

(Zdroj: Twitter/Michael Beschloss)

WASHINGTON D.C. - V súvislosti s útokom na Kapitol so sídlom vo Washingtone, D.C. prenikajú na verejnosť nové skutočnosti a s nimi aj fotografie zachytávajúce tento násilný čin. Poslednou "hviezdou" internetu sa stal útočník, ktorý mal na sebe mikinu pripomínajúcu jednu z najsmutnejších a najdesivejších kapitol svetových dejín.

K bezprecedentnému útoku na Kapitol došlo začiatkom januára. Krátko po incidente obleteli svet desivé zábery priaznivcov prezidenta Donalda Trumpa búriacich sa proti výsledku prezidentských volieb. Časť demonštrantov prenikla až do rokovacej sály, z ktorej, našťastie, stihli narýchlo evakuovať ľudí. 

Po násilnom útoku sa postupne na sociálnych sieťach množili aj videá a fotografie zachytávajúce desivé divadlo aj tváre útočníkov. Jedným z nich bol muž oblečený v čiernej mikine s motívom lebky, ktorú lemuje nápis "Tábor Auschwitz. Práca prináša slobodu". Na zadnej časti oblečenia bolo zas uvedené "STAFF" (personál). Zjavne teda išlo o oblečenie propagujúce najväčší nacistický koncentračný vyhladzovací komplex smrti, kde prišlo o život viac ako 1,1 milióna ľudí.

Na zábery útočníka, ktoré sa šíria po Twitteri, okrem iných zareagoval aj európsky mediálny riaditeľ organizácie Human Rights Watch Andrew Stroehlein. Napísal, že ak "vtrhnete do parlamentu s ľuďmi, ktorí majú na sebe takéto nápisy, tak už viete, na ktorej strane ste". Prejav nenávisti a extrémizmu odsúdili mnohí iní predstavitelia verejného života, pričom niektorí označili demonštrantov za nacistov.  Vyšetrovanie celého incidentu naďalej pokračuje. 

Viac o téme: útok Donald TrumpKapitolOsvienčim
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu