Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Experti varujú: Ak so svojím partnerom spíte v tejto POLOHE, pravdepodobne sa rozvediete

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Rozpad partnerského vzťahu nie je zvyčajne skratovou záležitosťou a dochádza k nemu po viacerých varovných signáloch, ktoré naznačujú, že niečo nie je v poriadku. Málokto by však predpokladal, že problémy vo vzťahu signalizuje aj poloha, v akej partneri spávajú. Vyplýva to z výsledkov britskej štúdie realizovanej spoločnosťou Body and Soul, do ktorej sa zapojili rozvedení muži a ženy.

Pozícia, ktorá podľa odborníkov naznačuje, že vzťah prechádza krízou, je tá, keď partneri ležia na boku, muž je k žene otočený chrbtom a žena ho zozadu objíma. Zistili to po prieskume medzi 4987 rozvedenými ženami a 4786 rozvedenými mužmi na stránke TheDozyOwl. Až 86 percent respondentov uviedlo, že so svojím bývalým partnerom spávali práve takto.

Experti varujú: Ak so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"Pokiaľ ide o ženy, mohlo by ísť o prejavenie záujmu o manželstvo a túžbu vydržať, snažiť sa prejaviť lásku a starostlivosť o svojho partnera alebo strach z toho, čo sa vo vzťahu deje," vysvetľuje autorka štúdie Sharon Gilchrestová O'Neillová. Naopak, keď muž v spánku objíma od chrbta ženu, tak je v manželstve spokojný, cíti sa milovaný a pri tejto spánkovej polohe si s partnerkou odovzdávajú lásku. 

Experti varujú: Ak so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Expert na spánok Alex Savy uviedol, že ženy majú tendenciu takto spávať vtedy, keď im nie je venovaný dostatok pozornosti a náklonnosti. Spomínaná poloha môže podľa neho u mužov vyvolať pocit, že sa ich chce partnerka zmocniť alebo ich dusiť. "Z dlhodobého hľadiska to môže viesť k pocitu nespokojnosti a ten môže vyústiť do rozvodu," dodal.

Viac o téme: SpánokPolohaRozvod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu