Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Dvojica relaxovala na balkóne, keď naň zrazu niečo dopadlo: Pozreli a neverili, čo vidia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Mláďa ježury austrálskej prežilo pád zo štvormetrovej výšky zo stromu na balkón udivených majiteľov. Pôvodne sa malo stať korisťou krkavca alebo straky, ale pretože sa dotyční medzi sebou nepohodli, ježura sa zachránila. Malú ježurku prevzala zoo v Sydney. Bude ju musieť odchovať až dovtedy, dokiaľ nebude schopná postarať sa o seba sama. 

Obyvatelia Sydney, na ktorých balkóne mláďa skončilo, ho priniesli do zoo Taronga. "Stratilo sa matke a hovorí sa, že tí ľudia jedno popoludnie práve sedeli na balkóne, keď zaznel dutý zvuk a oni zistili, že tam s nimi je ježura. Pozreli sa hore a na strome zbadali krkavca a straku," uviedla na margo prírastku ošetrovateľka Sarah Maleová. 

VIDEO Dvojica relaxovala na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/CBS Miami)

Ježura, ktorá sa vošla do dlane, sa zotavila zo škrabancov a začala priberať. "Jej stav sa síce deň odo dňa zlepšuje, ale stále je veľa malá a v prírode by bola závislá na matke. Niekoľko mesiacov sa o ňu budeme musieť starať. Odchovala som v Taronze veľa zvierat, ale tak mladá ježura, to bude nová skúsenosť," dodala Maleová.

V zoo musí mláďa zostať dovtedy, než sa osrstí a začnú jej rásť pichliače. Čo s ňou bude potom, sa zatiaľ nevie. Ježury a vtákopyskovia sú jediní zástupcovia vajcorodých cicavcov. Ježury dospievajú až päť rokov a dožívajú sa 45 rokov.

Viac o téme: AustráliaJežura
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu