Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Krotiteľ nedovolil medveďovi v cirkuse zožrať klobásu: Rozzúrená šelma mu to spočítala

(Zdroj: Youtube/Tsotok)

PUYANG - Na internet sa dostali zábery, v ktorých čierny medveď zaútočil na svojho cirkusového trénera, keď mu nedovolil pochutnávať si na jedle od divákov. Na videu vidno, ako šelma hryzie a napokon zhodí krotiteľa na zem. Incident poburuje verejnosť aj ochrancov zvierat.

V čínskom cirkuse v provincii Henan takmer došlo ku tragédii. Dvestokilový medveď napadol svojho krotiteľa, pretože mu nedovolil zožrať pochutiny, ktoré mu hodili návštevníci. Všetko sa začalo vo chvíli, keď nejaký chlapec hodil na pódium klobásu. Medveď ju chcel zjesť, no krotiteľ mu to nedovolil. Hrôzostrašné video zobrazuje, ako ho zviera napadne. Ten sa snažil uniknúť z oploteného pódia. Jeden zo zamestnancov sa ponáhľal zachrániť svojho kolegu a medveďa udieral palicou do chrbta. Neskôr sa k nemu pripojili ďalší dvaja kolegovia.

Cvičiteľ pri útoku utrpel ľahšie zranenia. Stalo sa tak pravdepodobne len vďaka tomu, že zamestnanci cirkusu medveďovi spílili zuby ešte ako mláďaťu. Táto udalosť vyvolala pobúrenie na sociálnych sieťach, milovníci zvierat a organizácie na ich ochranu vyzvali úrady, aby zakázali odpiľovanie zubov u zvierat. "Títo krutí ľudia by pre peniaze urobili čokoľvek," odkázal jeden z užívateľov. "Ide o živé zvieratá, ktoré dýchajú, nie o rekvizity. V takých stresujúcich podmienkach sa až príliš ľahko môžu stať problémom verejnej bezpečnosti," vysvetlila Wendy Higginsová, riaditeľka medzinárodných médií v Humane Society International. 

VIDEO Šialený útok v cirkuse: Rozbesnený medveď sa vrhol na trénera, ľudia utekali od hrôzy preč

Cirkus po incidente zatvorili, prípad už vyšetrujú miestne úrady. Súčasná pandémia vniesla viac svetla do problematiky dobrých životných podmienok pre zvieratá v Číne. Úrady sa v súčasnosti snažia presadiť zákony na ochranu divokej zveri.

Viac o téme: MedveďCirkusútok Čína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu