Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Manželia si kúpili veľmi drahú mačku: Keď zistili, čo majú naozaj doma, okamžite ZVIERA dali preč

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LE HAVRE - Manželia z Francúzska si za poriadne mastnú sumu peňazí kúpili mačiatko. Ako sa ale neskôr ukázalo, nešlo o žiadneho domáceho miláčika, ale tigra. Bolo jasné, že si ho nemôžu nechať a odovzdali ho úradom. Tí pre neho našli nový domov.

Dvojica z mesta Le Havre uviedla, že si pred dvomi rokmi narazila na internete na inzerát, prostredníctvom ktorého sa predávala mačka savanová. Ide o jedno z najdrahších plemien, pretože vzniklo krížením afrického servala a siamskej mačky. Zaplatili za ňu 6000 eur. Neskôr ale s hrôzou zistili, že v skutočnosti majú doma tigra sumatrianskeho, ktorého domovom je Indonézia.

Manželia si kúpili veľmi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ide o kriticky ohrozený druh, na svete žije podľa organizácie WWF menej ako 400 jedincov. Jeho lov je prísne zakázaný, vinníkovi zaň hrozí vysoká pokuta a väzenie. "No aj napriek zvýšenému úsiliu v oblasti ochrany týchto tigrov, vrátane posilnenia vymožiteľnosti práva a opatreniam proti pytliactvu, trh s mäsom tigra sumatrianskeho a produktmi vyrábanými z neho stále prekvitá," informovali predstavitelia WWF. 

Majiteľ zverejnil FOTO svojho psa po tom, ako sa vyváľal v pokosenej tráve: To musíte vidieť!

V súvislosti s prípadom vo Francúzsku už miestna polícia zatkla minulý utorok deväť ľudí, ktorí majú byť zapletení do obchodu so zvieratami. Tiger bol najprv prevezený do priestorov Francúzskeho úradu pre biodiverzitu, neskôr mu ochranári našli nový domov. Podľa informácií France Bleu sa mu údajne darí dobre. 

Viac o téme: MačkaTigerObchod so zvieratami
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu