Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Na farme sa narodilo neuveriteľné teliatko: Chodia ho obdivovať davy ľudí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/Caelan Walker)

PONDOK WULUH - Lákadlom pre miestnych obyvateľov na indonézskom ostrove Jáva je teliatko, ktoré prišlo na svet s dvomi hlavami. Zviera chodia obdivovať najmä preto, lebo veria, že je symbolom šťastia. Odborníci mu síce veľké šance na prežitie nedávajú, no zatiaľ je mláďa životaschopné a má dobrý apetít.

Na farmu v dedine Pondok Wuluh putuje v týchto dňoch prúd zvedavcov, ktorí sa chcú pozrieť na jej najnovší prírastok. Je ním dvojhlavé teliatko s dvoma ústami a štyrmi očami. Miestni obyvatelia sú presvedčení o tom, že im prinesie šťastie. Anomália, ktorou kravička trpí, sa odborne nazýva polycefalia. Zatiaľ ju zvláda statočne. Nie je síce schopná nasávať mlieko z vemena matky, ale nemá problém prijímať ho z fľaše s cumlíkom, a to cez obidva ústne otvory. Vidí tiež na všetky štyri oči a dokáže sa postaviť, ale iba s pomocou ošetrovateľa. 

VIDEO Na farme sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Caelan Walker)

O teľa sa stará synovec majiteľa farmy Hariyanto Yanto, ktorý ho prikrmuje vitamínmi. "Neviem, prečo sa narodilo s touto poruchou. Ale modlíme sa zaňho," uviedol. Šéf miestneho úradu pre hospodárske zvieratá pozval na farmu veterinárov, aby sa o teľa postarali. Zároveň poznamenal, že je ťažké odhadnúť, ako dlho bude ešte žiť. Zvieratá s polycefaliou totiž málokedy žijú dlhšie než niekoľko mesiacov.

Viac o téme: KravaTeľaPolycefália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu