Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Našli psa, ktorého priviazali ku stromu aj s odkazom: Po jeho prečítaní vám budú tiecť slzy

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Aaron Cantrell)

FRANKLIN - Úrady v americkom štáte Indiana našli kríženca nemeckého ovčiaka priviazaného ku stromu spolu s ručne napísaným odkazom od jeho majiteľa. Ten sa o zviera kvôli pandémii už nemohol ďalej starať. Riaditeľ miestneho útulku tento spôsob "záchrany" však kritizuje. K podobným incidentom vraj dochádza čoraz častejšie.

Kvôli koronakríze prišli mnohí o prácu, prípadne zažívajú horšie časy na pracovisku. Niet divu, že sa súčasná situácia podpisuje aj na skutkoch ľudí po celom svete. Príkladom je majiteľ kríženca nemeckého ovčiaka s austrálskym ovčiakom. Svojho domáceho miláčika priviazal ku stromu spoločne so smutným odkazom. Zviera našli miestni úradníci, ktorí si hneď prečítali aj priložený odkaz. Stálo v ňom, že majiteľ sa už o svojho psa viac nemohol starať, pretože kvôli pandémii prišiel o prácu. "Ahoj, volám sa Roadie. Môj otec kvôli pandémii stratil prácu a čoskoro aj domov. Prosím, modlite sa za neho a dajte mu nádej, že čoskoro nájdem dobrý domov."

FOTO Našli psa, ktorého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Aaron Cantrell)

Majiteľ sučky v odkaze zároveň vysvetlil, že Roadie bola jedným z desiatich narodených šteniat. Ďalej spomenul všetko dôležité o jej osobnosti a o tom, aké jedlo má rada. "Bola som rozmaznané dievča, môj otec mi prenechal svoj vlastný gauč mala som aj vlastnú posteľ z pamäťovej peny," píše ďalej teraz už bývalý majiteľ. Roadie kŕmil steakami, kuracím mäsom a ryžou, no najradšej má vraj jahňacinu s ryžou. "Prosím, ak ma nájdeš, poskytni mi dobrý domov, lásku a možno priateľstvo. Mám rada deti a dobre sa znášam s ostatnými psami," dodal majiteľ. Roadie je okrem toho cvičená na základné povely. 

FOTO Našli psa, ktorého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Aaron Cantrell)

Emotívny odkaz spolu s fotografiou psa sa odvtedy stal hitom v Útulku pre zvieratá v okrese Johnson County, kam sa Roadie dostala. V súčasnosti sa jeho zamestnanci snažia pre ňu nájsť nový domov. Doteraz údajne o fenku prejavilo záujem už dvadsať ľudí. Riaditeľ útulku Michael Delp ale spôsob zanechania psa kritizuje. Podľa neho existujú aj lepšie spôsoby, ako sa majiteľ mohol Roadie vzdať. "Nikdy nie je dobrý nápad vypustiť zviera samé. Roadie mohlo zraziť auto, mohli ju napadnúť vlky alebo kojoty," vysvetlil Delp.  

Viac o téme: Pesútulok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu