Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Turisti v Turecku ostali v šoku: Keď videli účet z plážového baru, šialené poplatky!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Youtube/Belcekiz Beach Club)

BODRUM - Turisti smerujúci do Turecka, ktorí očakávajú nízke ceny, zostanú prekvapení. Pandémia spôsobila, že ceny za pobyt v plážových rezortoch poriadne stúpli. Niektoré plážové bary si dokonca účtujú poplatok za to, že sa pôjdete okúpať do mora. Podniky aj hotely sa týmto spôsobom snažia prežiť.

Ak sa toto leto chystáte do Turecka, zbystrite pozornosť. Turci zdvihli ceny za ubytovanie v plážových rezortoch. V hotelovom plážovom bare v obľúbenom turistickom meste Bodrum si napríklad účtujú poplatok 47 eur za donner kebab a 71 eur za to, keď si budete chcieť zaplávať v mori. Informoval turecký denník Daily Sabah na svojich stránkach

Posedenie v reštaurácii v Dubrovníku vyjde Slovákov drahšie než Chorvátov: Účet ako dôkaz

Pre Európanov sú podobné letoviská mimoriadne populárne. Mnohé rezorty ponúkajú lacné ubytovanie, podľa všetkého sa ale situácia počas tejto dovolenkovej sezóny zmení. Dôvodom pre dvíhanie cien je snaha tureckých barov, reštaurácií a hotelov o prežitie. V dôsledku koronavírusovej pandémie totiž prichádzajú o zákazníkov.

Turisti v Turecku ostali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Starosta Bodrumu Ahmet Aras uviedol, že mu na zvyšovaní cien nezáleží. "Ak budú turisti ochotní, pokojne nech platia aj 100-tisíc lír (cca 13 000 eur). Sú tu ale miesta, ktoré predávajú kebab aj za menej ako tri eurá," vysvetlil. Podľa neho by však aj napriek pandémii podniky nemali zbytočne preceňovať svoje služby. Turecko okrem toho zavádza prísne pokuty pre kohokoľvek, kto nebude mať na tvári rúško či inú ochrannú pomôcku. Miestni obyvatelia aj turisti môžu zaplatiť pokutu vo výške v prepočte 113 eur, ak neuposlúchnu bezpečnostné nariadenia štátu.

Viac o téme: TureckoDovolenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu