Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Muž takmer dvadsať rokov trpel zápalom dutín: Neuveriteľná príčina, sám tomu nechcel veriť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Časopis British Medical Journal zverejnil takmer neuveriteľný príbeh Austrálčana, ktorého dlhé roky trápili bolesti hlavy a infekcie nosových dutín. Až po dôkladnom vyšetrení v nemocnici odhalili lekári príčinu jeho problémov. A bola poriadne bizarná.

Sinusitída, čiže zápal prínosných dutín, dokáže človeka poriadne vytrápiť. Tak to bolo aj v prípade 48-ročného Austrálčana, ktorý týmito problémami trpel takmer dve desaťročia. Nakoniec skončil v nemocnici Westmead Hospital v Sydney, kde mu urobili CAT vyšetrenie.

To prinieslo šokujúce výsledky. Pacientovi totiž v pravej nosnej dierke našli léziu veľkú takmer dva centimetre. Lenže pod jej povrchom sa a ukrývalo niečo ďalšie, konkrétne akási sivá hmota. Po jej analýze lekári zistili, že išlo o "gumovú kapsulu obsahujúcu degenerovaný kanabis"

Muž takmer dvadsať rokov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Nález šokoval nielen nemocničný personál, ale aj samotného pacienta, ktorý si až neskôr spomenul na udalosť spred tridsiatich rokov. Ako osemnásťročný mladík si odsedel nejaký čas vo väzení a jeho priateľka mu priniesla marihuanu uloženú v malom gumovom balóniku. Strčil si ho do nosa, aby ho prepašoval do cely, ale neskôr sa mu ju už nepodarilo vytiahnuť von. Po niekoľkých pokusoch to vzdal a zmieril sa s tým, že sa k droge nedostane.

Časom na všetko zabudol. Bol totiž presvedčený o tom, že mu vrecko skĺzlo dolu a vylúčil ho z tela von. Opakované problémy s nosovými dutinami si preto nikdy nespájal práve s udalosťou z väzenia. Muž sa našťastie časom zotavil a tri mesiace po zákroku uviedol, že už nepociťuje žiadne ťažkosti. 

Viac o téme: NosMarihuanaNález
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu