Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dokument odhalil šokujúcu verziu biblického príbehu: Toto sa stalo v Rajskej záhrade podľa Evy!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

SEATTLE - Príbeh Adama a Evy a ich hriechu v Rajskej záhrade má ďalšie šokujúce odhalenie. Dokumentárna snímka s názvom "Beasts of the Bible" (Zvery Biblie) z roku 2010 rozpráva príbeh z Evinej perspektívy a opisuje udalosti zhrešenia úplne inak, než bolo doteraz opisované.

V tradičnom biblickom príbehu o Rajskej záhrade Boh varoval Adama a Evu, aby pre svoje vlastné dobro nejedli ovocie zo Stromu poznania dobra a zla. Strom totiž reprezentoval Satana, nepriateľa Boha a zdroj smrti. Bohužiaľ, ako je známe, dvojica Boha neposlúchla. Eva má však svoju vlastnú verziu príbehu.

V dokumente vysielanom na streamovacej službe Amazon Prime sa rozprávač pýta, či nie je hriešny had jedovatou salamandrou. "Nájdeme biblický rukopis starý vyše 1600 rokov a v ňom má  had schopnosť otravy. V ‚Mojžišovej apokalypse‘ rozpráva Eva svojim vlastným deťom o tom, ako to v skutočnosti bolo so stromom a hadom." Eva vo svojej verzii uvádza, že had vlial jed do ovocia na strome a ohol vetvu tak, aby Eva na jedovaté ovocie dočiahla. Načiahla sa za jablkom a hneď po tom, ako sa do neho zahryzla, vedela, že sa všetko zmenilo.

Dokument odhalil šokujúcu verziu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

V tradičnom príbehu sa hovorí o tom, ako Boh stvoril prvého človeka, Adama. Keďže Adam potreboval spoločníka, Boh z jeho rebra stvoril Evu. Boh pre týchto dvoch prvých ľudí vytvoril dokonalú záhradu, známu ako Rajskú záhradu, kde bolo všetko nádherné a plné dobrých vecí. V záhrade sa však nachádzal aj Strom poznania dobra a zla. Adam a Eva mohli zo záhrady jesť čokoľvek, okrem plodov zo spomínaného stromu. Podľa príbehu diabol v podobe hada Evu napokon prinútil, aby ovocie zo stromu odtrhla a ochutnala ho. V dôsledku toho boli zbavení nevinnosti a vyhnaní z Rajskej záhrady, aby čelili vlastnej smrteľnosti.

Dokument odhalil šokujúcu verziu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Táto udalosť podľa dokumentu reprezentuje Boha ako pomstychtivého, trestajúceho a krvilačného. Od toho momentu na seba ľudia nahliadali ako na samostatné bytosti, ktoré potrebujú ochranu. V dokumente je tiež zobrazený rukopis, ktorý odhaľuje, že had otrávil ovocie skutočne ešte predtým, než ho Eve vôbec dal.

Viac o téme: Adam a evaHriechBilbia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu