Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mladík (†29) sa bol zabaviť v akvaparku: Nakazil sa smrtiacou chorobou, o päť dní bol mŕtvy

Cable Park Surf Resort
Cable Park Surf Resort (Zdroj: Youtube/Stab Magazine)

NEW JERSEY - Dvadsaťdeväťročný Fabrizio z New Jersey zomrel na zriedkavú infekciu mozgu. Lekári teraz hľadajú možnú súvislosť medzi jeho pobytom v zábavnom vodnom parku a náhlym prepuknutím choroby, ktorá v tomto prípade postupovala až prekvapujúco rýchlo a nedokázali ju eliminovať ani osvedčené antibiotiká. Park je preto na ich príkaz až do odvolania uzatvorený.

Surfista Fabrizio Stabile musel byť krátko po návrate z akvaparku Cable Park Surf Resort v Texase hospitalizovaný s neznesiteľnými bolesťami, opuchom hlavy a dezorientáciou. Výsledky vyšetrenia mozgovomiešneho moku potvrdili prítomnosť baktérie naegleria fowleri, nazývanej améba, ktorá je vo svete medicíny označovaná ako požierač mozgu. Vo vode prežívajúci parazit prenikne do tela cez nos. Na liečbu antibiotikami vykazuje mimoriadnu odolnosť. 

Kerry (†19) si na dovolenke len zaplávala v jazere: Smrtiaca infekcia, o pár dní bola mŕtva!

V prípade Stabiliho postupovala choroba naozaj veľmi agresívne. Prvé symptómy sa u neho objavili 16. septembra a napriek úsiliu lekárov po päťdňovom pobyte v nemocnici zomrel. Cable Park Surf Resort, ktorý priťahuje návštevníkov napríklad umelým vlnobitím a množstvom iných vodných atrakcií, je až do odvolania uzatvorený.

Hygienici z Centra pre kontrolu a prevenciu ochorení (CDC) z texaského mesta Waco, kde sa park nachádza, odoberajú a testujú vzorky vody. Je tu totiž reálny predpoklad, že existuje súvislosť medzi pobytom Fabrizia v rezorte a jeho ochorením. Jeho kamaráti tvrdia, že počas posledného pobytu trávil čas najmä surfovaním v umelom vlnobití. "Bohužiaľ, nedalo mu pomôcť. Napriek okamžitej liečbe sa jeho stav rýchlo zhoršoval," uviedli Fabriziovi najbližší na stránke GoFundMe.

Viac o téme: Zábavný parkParazitNákazaAméba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu