Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Strašidelná smrť na dovolenke: Syn žaluje rekreačný komplex, jeho matka zomrela v skrini

Craig s otcom Cliveom Zobraziť galériu (4)
Craig s otcom Cliveom (Zdroj: profimedia.sk)

PENNAL - Syn zosnulej policajtky, ktorá zostala uväznená vo vetracej skrini vily, žaluje rekreačný komplex. Údajne po tom čo sa vybrala v noci na toaletu a pomýlila sa, sa za ňou privreli dvere a kľučka z vnútornej strany vypadla. V skrini bola zavretá dva dni, následne podľahla podchladeniu. Našli ju až o týždeň neskôr.

Mladík (†29) sa bol zabaviť v akvaparku: Nakazil sa smrtiacou chorobou, o päť dní bol mŕtvy

Syn nebohej 60-ročnej policajtky Elizabeth Isherwoodovej žaluje rekreačný komplex Plas Talgarth vo Walese. V septembri minulého roka tam došlo k nešťastnej udalosti, pri ktorej Elizabeth zomrela. Žena zostala uväznená v sušičke dva dni, napokon umrela na podchladenie.

Jej 33-ročný syn Craig žiada od majiteľov Macdonald Resorts odškodné. Tvrdí, že firma nevykonala potrebné opatrenia v rezorte v rámci bezpečnosti zákazníkov. „Moja matka umrela za najhorších možných okolností, určite sa niekoľko hodín pokúšala dostať von,“ citoval Craiga portál thesun.co.uk.

Strašidelná smrť na dovolenke:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nešlo o obyčajnú sušičku, ale o špeciálny typ, ktorý sa dá veľkosťou prirovnať k obyčajnej skrini. Používa sa na kompletné dosušenie oblečenia. „Odlomila jednu z rúrok a pokúsila sa ňou preraziť stenu. V dôsledku toho na ňu vystrekla voda,“ opisuje Craig.

Strašidelná smrť na dovolenke:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Jej teplota tela sa najprv kvôli námahe preraziť stenu vyšplhala vysoko, následne rapídne klesla. To, spolu s faktom, že bola premočená, spôsobilo podchladenie. Pár z vedľajšej izby údajne počul búchanie na stenu. Chceli to nahlásiť na recepcii, ale búchanie utíchlo.

Mysleli si teda, že išlo o robotníkov. V skutočnosti to však Elizabeth vzdala. Milovníčka golfu a prechádzok po horách rekreačný areál v septembri minulého roku navštívila sama. Išlo o týždenný pobyt. V minulosti tento rezort vlastnila spoločne so svojím bývalým manželom.

„Išla by s priateľmi, no nikto v ten víkend nemal čas. Tak išla sama,“ tvrdí Elizabethin bývalý manžel Clive Isherwood. Podľa Craiga mala jeho zdravá matka ešte veľa šťastných rokov pred sebou. „V právnom konaní nejde o kompenzáciu, ľudský život predsa nemá peňažnú hodnotu,“ vraví Craig.

Strašidelná smrť na dovolenke:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Hovorí, že mu ide o to, aby sa podobné prípady v budúcnosti neopakovali. Chce, aby spoločnosť priznala, že urobila chybu. Craigov právnik, Adam Wilson, priznáva, že tragédia hlboko zasiahla Craiga aj Elizabethinho bývalého manžela.

„Veríme však, že ide o tragédiu, ktorej sa dalo predísť. Nedokážeme si ani len predstaviť, čím všetkým si pani Isherwoodová prešla. Otázkou je, či spoločnosť nezanedbala opatrenia o bezpečnosti majetku a priestorov, ktoré prenajíma. Myslíme si, že sa tak stalo,“ dodáva Wilson. Hovorca spoločnosti Macdonald Resorts uviedol, že k tejto záležitosti sa momentálne odmieta vyjadriť. 

Viac o téme: SušičkaSmrťUviaznutieVetracia skriňaElizabeth Isherwoodová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu