Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bozk Srba a Chorvátky senzáciou: Okolie ich odsudzuje, oni sa aj tak milujú!

Uroš a Antonija v objatí
Uroš a Antonija v objatí (Zdroj: reddit.com)

MOSTAR - Láska hory prenáša. Dôkazom toho sú dvaja mladí ľudia z krajín, ktoré sú si navzájom veľmi blízke nie sú. Zaľúbenú dvojicu odfotili, ako sa bozkáva počas osláv zjednotenia kultúr oboch štátov v bosniansko-srbskom meste Mostar. Neprajníkom tak dala najavo, že láska je to, čo vládne ich svetom.

Dotyčná fotografia sa objavila na serveri reddit.com a okamžite sa stala senzáciou. Je na nej zachytený sedemnásťročný Srb Uroš Randelovič a o rok mladšia chorvátska spolužiačka Antonija Kolobaričová, ktorá je zároveň jeho priateľkou.

Zamilovaný párik sa držal za ruky, čo vyvolalo medzi miestnymi obyvateľmi pohoršenie. Každý z nich mal navyše cez plece prehodené štátne vlajky svojich rodných zemí. V jednu chvíľu k dievčine pristúpila staršia pani a opýtala sa jej, ako sa len opovažuje ísť po boku Srba. Reakcia mladej Chorvátky nepotrebovala žiadne vysvetlenie. Svojho milého pobozkala a všetkým tak bolo jasné, čo si o námietkach babky myslí.

Bozk Srba a Chorvátky
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: reddit.com)

Snímku prebrali mnohé zahraničné médiá, ktoré konštatujú, že mladí Chorváti a Srbi sa k juhoslovanskej vojne a rozdeleniu Mostara už vracať nechcú. "Nie je to nič zvláštne, dvojica len vyjadrila svoju lásku," napísal autor záberu.

V Mostare pred vypuknutím konfliktu v roku 1992 vedľa seba žili Chorváti, Srbi aj Bosniaci relatívne v mieri, napísal portál iDnes.cz. Potom však Bosniaci a Chorváti na základe výsledkov referenda vyhlásili nezávislosť Bosny a Hercegoviny, čo sa zas nepáčilo Srbom, ktorí na oplátku vyhlásili vlastnú republiku. V meste prepukli boje, ktoré sa skončili v roku 1995.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu