Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žena (37) si varila vajíčka v mikrovlnke, TOTO sa jej stalo! Dnes varuje, aby s tým všetci prestali

Matka z anglického Manchestru doplatila na známy TikTok trend Zobraziť galériu (4)
Matka z anglického Manchestru doplatila na známy TikTok trend (Zdroj: profimedia.sk)

MANCHESTER - Sociálnymi sieťami sa šíri ďalší nebezpečný trend. Tentokrát ide o varené vajíčka v mikrovlnke. V snahe urýchliť a zjednodušiť si prácu však už niekoľko ľudí prišlo k rozsiahlym popáleninám. O nebezpečenstve tohto receptu sa presvedčila aj Shafia Bashirová z anglického Manchestru.

Mladá mamička Shafia Bashirová (37) z Boltonu, v anglickom Manchestri sa rozhodla uľahčiť si prácu a vyskúšať trend, ktorý koluje na sociálnych sieťach, najmä na TikToku. Postupovala presne podľa receptu, no jej varenie skončilo predčasne. Na pohotovosť prišla s rozsiahlymi popáleninami na tvári, informoval britský Daily Mail.

Podľa Hegera sú eurofondy sú výzva, s ktorou sa treba popasovať (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Shafia sa priznala, že tento trik poznala už dlhšiu dobu. Do hrnčeka dala vriacu vodu, pridala soľ, do vody dala vajce a hrnček vložila do mikrovlnky. „Hrnček som dala do mikrovlnky na minútu. Keď som zistila, že vajce ešte nie je uvarené, pridala som ďalšiu minútu,“ uviedla. Keď však hrnček po dvoch minútach vybrala a studenou lyžičkou poklepala po vajíčku, či je už uvarené, prasklo, vystreklo na Shafiu a spôsobilo jej popáleniny priamo na tvári. „Potom, čo sa to stalo, dala som si tvár na dvadsať minút pod tečúcu vodu a utekala na pohotovosť,“ dodala Shafia. Zároveň uviedla, že to bola najhoršia bolesť v jej živote a svojou negatívnou skúsenosťou chce odradiť ďalších ľudí, aby si veci najskôr premysleli a až potom skúšali podobné trendy.

Shafia Bashir doplatila na TikTok trend
Zobraziť galériu (4)
Shafia Bashir doplatila na TikTok trend  (Zdroj: profimedia.sk)

Odborníci uvádzajú, že varenie vajec v mikrovlnnej rúre je nebezpečné, pretože obal vajíčka naďalej drží teplo. Po vybratí vajíčka z mikrovlnky varenie pokračuje a akékoľvek narušenie povrchu spôsobí výbuch.

Viac o téme: VajíčkaMikrovlnkaTrendy TikTok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu