Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Internetová výzva spôsobila tragédiu: Sedem fliaš tvrdého alkoholu! Influencer sa upil na smrť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEKING - Na čínskej verzii TikToku, Douyin, sa opil 34-ročný influencer. Muž s prezývkou "Brother Three Thousand" bol o niekoľko hodín mŕtvy. Nebolo to prvýkrát, čo sa zviditeľnil nadmernou konzumáciou alkoholu.

Platforma TikTok nie je kontroverzná len pre svoju blízkosť k čínskej vláde. Populárne, ale niekedy mimoriadne nebezpečné výzvy sa znova a znova menia na negatívne titulky medzi používateľmi. Na čínskej verzii TikTok, Douyin, sa teraz influencer opil k smrti.

Opitý muž za volantom unikal pred políciou (Zdroj: Facebook/Polícia Žilinský kraj)

Vypil sedem fliaš alkoholu a zomrel

Muž, ktorý vystupoval pod pseudonymom "Brother Three Thousand", údajne vypil najmenej sedem fliaš čínskeho likéru zvaného Baijiu počas priameho prenosu zo 16. mája. Ten má obsah alkoholu až 60 percent. Ako uvádza BBC s odvolaním sa na miestne médiá, 34-ročného muža, ktorého priezvisko je Wang, našli mŕtveho približne 12 hodín po živom prenose.

Číňania sa zapojili do súťaže medzi influencermi, kto dostane od fanúšikov čo najviac darčekov v čo najkratšom čase. Pretože prehral tri kolá, musel piť pálenku. Priamy prenos vraj ukončil okolo polnoci. Muž blízky influencerovi pre Shangyou News povedal: "V čase, keď ho našla jeho rodina, bol už mŕtvy, nemal ani šancu na núdzové ošetrenie." Wanga sa stal známym kvôli konzumácii alkoholu, ktorá je na sociálnej sieti Douyin v skutočnosti zakázaná. Keď mu však účet zrušili, Wang neustále pokračoval vo vytváraní nových účtov. Naposledy mal mať 44 000 sledovateľov.
 

Viac o téme: AlkoholSmrťVýzvaInfluencer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu