Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bizár, ktorý sa len tak nevidí: Muž chcel zatajiť, že vyhral v lotérii, šek si teda prevzal anonymne v kostýme!

Muž si prevzal výhru v kostýme. Zobraziť galériu (2)
Muž si prevzal výhru v kostýme. (Zdroj: Gettyimages.com, Guangxi Welfare Lottery Center)

PEKING - Toto chce skutočne veľkú dávku inšpirácie a génia. Muž, ktorý v Číne vyhral vďaka lotérií balík sa rozhodol, že nechce, aby o tom vedel celý svet a ani jeho rodina. Vymyslel si preto jednoduchý "zlepšovák", aby sa pred spoločnosťou zanonymizoval pri jeho preberaní. Má však aj ďalšie dôvody.

O skutočne bizarnom prípade píše portál Daily mail. Lotériová spoločnosť dokonca uverejnila fotografiu z preberania tučného šeku, kde muž pózuje v animovanom, plyšovom kostýme. Muž v kostýme vyhral v lotérii neuveriteľných 219 miliónov jüanov, čo predstavuje takmer 31 miliónov eur.

Bizár, ktorý sa len
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Guangxi Welfare Lottery Center)

Predstavil sa ako pán Li

Muž zrejme urobil všetko, aby si ochránil svoju identitu, no to mu stále nestačilo, a tak sa identifikoval pseudonymom „pán Li“. Bolo to práve minulý týždeň 24. októbra, kedy sa obliekol do žltého kostýmu kreslenej postavičky, aby si výhru prevzal v lotériovej kancelárii v Nanning v južnom regióne Guangxi. Informovali o tom aj noviny Nanning Evening News.

"Nepovedal som to svojej žene a dieťaťu zo strachu, že budú príliš spokojní a v budúcnosti nebudú robiť alebo tvrdo pracovať," povedal pre Nanning Evening News.

Rodina pravdepodobne ani nevie, že zbohatli

Pán Li, ako sa muž nazval, dodal, že neľutuje ani jeden zakúpený tiket. Totiž aj po zdanení vo výške 20 % mu z výhry ostáva približne 170 miliónov jüanov, čo je asi 24 miliónov eur. "Mojej rodine bolo vždy ukradnuté, že kupujem tikety a skúšam šťastie. Pre mňa bolo písanie čísel na lístok akýmsi svetielkom nádeje do budúcnosti," povedal. Dá sa pritom predpokladať, že ani najbližšia rodina "pána Li" netuší o tom, že sú zo dňa na deń boháči.

Viac o téme: MužVýhraKostýmLotériaŠekČínaZatajenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu