Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jednota dôchodcov Slovenska: Koalícia ukázala seniorom, že nie sú jej voliči

Igor Matovič a Eduard Heger
Igor Matovič a Eduard Heger (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Koalícia ukázala seniorom, že nie sú jej voliči. Z petície takmer s 184.000 podpismi urobila zdrap papiera. Uviedol to Michal Kotian, predseda Jednoty dôchodcov Slovenska (JDS).

Podľa JDS je tohtoročná pomoc štátu pre seniorov absolútne nedostatočná. Ak by súčasná vláda nezrušila plnohodnotný 13. dôchodok, mohli iba z neho dostať seniori tento rok pomoc nie 250 miliónov eur, ale až 700 miliónov eur. 

Vláda podľa premiéra Hegera oznámila bezprecedentnú pomoc dôchodcom, ide o desiatky miliónov eur (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Pomoc seniorom je nedostatočná a nesystémová

Pritom vláda podľa neho dobre vie, že vyberie z peňaženiek domácností seniorov z dôvodu zdražovania ďalších viac ako 400 miliónov eur. Seniori teda mali dostať tento rok v rámci plného 13. dôchodku a pomoci pri zdražovaní spolu viac ako 1,1 miliardy eur.

Kotian dodal, že JDS nepovažuje očkovací bonus ani lotériu za adekvátnu pomoc všetkým seniorom na Slovensku. Znovu upozorňuje vládu, že pomoc seniorom je nedostatočná a nesystémová. Bude preto naďalej apelovať na vládu aj poslancov Národnej rady SR, aby sa vážne a zodpovedne zaoberali životnou úrovňou seniorov na Slovensku.

Viac o téme: KoalíciaVoličiSenioriJDS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu