Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Minúty hrôzy maďarského premiéra v Chorvátsku: Museli zachraňovať Orbána, jeho manželku aj bodyguarda

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán Zobraziť galériu (2)
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán (Zdroj: SITA/AP/Laszlo Balogh)

ZÁHREB - Maďarský premiér Viktor Orbán sa pravidelne objavuje v médiách. Teraz sa však dostal na titulky kvôli niečomu úplne inému než politike. Pred pár dňami, keď bol na dovolenke v Chorvátsku, ho totiž museli zachrániť spolu s manželkou a osobným strážcom. Ich nafukovací čln sa pokazil.

Podľa zverejnených správ sa Viktor Orbán ocitol v núdzi počas dovolenky na Jadrane. "Pokazil sa mu nafukovací čln, tak som ho, jeho manželku a osobného strážcu priviedol na breh," povedal novinár Boris Vrkič pre denník Slobodna Dalmacija.

K incidentu došlo cez víkend v zátoke na ostrove Vis. Orbán mal počas záchrannej akcie podľa Vrkiča dobrú náladu. Potom mu odporučil rybiu reštauráciu nad zálivom Rukavac.

Pravicový populistický premiér Orban, ktorý sa nedávno objavil na stretnutí priaznivcov bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa v Texase, trávi letné dovolenky zvyčajne v Chorvátsku pri mori.

Minúty hrôzy maďarského premiéra
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/ Orbán Viktor)

Orbán vládne v Maďarsku od roku 2010. Je v konflikte s Európskou úniou kvôli rozkladu demokracie a právneho štátu v krajine. V súčasnosti prebieha niekoľko konaní proti Maďarsku, vrátane jedného v rámci nového mechanizmu právneho štátu, čo by mohlo viesť k odňatiu finančných prostriedkov EÚ.

Viac o téme: DovolenkaČlnZáchranaChorvátskoViktor Orbán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu