Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Traja českí turisti uviazli v albánskych horách: Na pomoc im vyrazil vrtuľník a miestna polícia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TIRANA - Traja českí turisti uviazli dnes v hornatej oblasti medzi dedinami Theth a Valbona v oblasti Albánskych Álp. Podľa listu Albanian Daily News na miesto ihneď zamierila miestna polícia spoločne so záchranármi. Do oblasti, kde by sa Česi mali nachádzať, sa nedá dostať autom, o pomoc tak úrady požiadali aj vrtuľník.

"Okolo 10:07 sme dostali informáciu, že na hranici medzi Theth a Valbonou zostali v strmom teréne zablokovaní traja českí turisti," uviedla polícia. Dodala, že okamžite vyrazili na miesto jej príslušníci. "Vzhľadom na strmý a ťažký terén a vzdialenosť turistov od miesta, kam sa dá dojazdiť autom, bol požiadaný o pomoc vrtuľník," dodala.

V roku 2015 boli zavraždení dvaja českí turisti

Horská divočina v okolí Theth, kde skalné vrcholy dosahujú výšku až 2400 metrov, je obľúbenou destináciou pre turistov zo západnej a strednej Európy, najmä potom z Českej republiky. Od ciest do týchto miest ich neodradilo ani to, že v tejto oblasti v roku 2001 zmizli traja českí študenti. V roku 2015 potom boli v horách na severe Albánska zavraždení dvaja českí turisti.

Viac o téme: HoryČeskí turistiVrtuľník Albánsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu