Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Ďalší žralok medzi dovolenkármi: Tentokrát sa objavil v Turecku! Turisti ho ubili mopom

Žraloka tentokrát spozorovali v Turecku
Žraloka tentokrát spozorovali v Turecku (Zdroj: Twitter/EHA News)

TURECKO - Po smrteľných útokoch žraloka v Egypte sa objavil ďalší. Tentokrát v obľúbenej turistickej destinácii v Turecku priamo medzi dovolenkármi. Turisti si však s ním poradili po svojom.

Pár dní potom, čo v Egypte smrteľne útočil žralok, sa dramatická situácia udiala aj v populárnom letovisku Marmaris na juhozápade Turecka. Žralok priplával takmer k brehu a krúžil okolo kúpajúcich sa ľudí. Informoval o tom český portál tn.nova.cz

Napriek vysokým horúčavám ľudia k vode minulý týždeň nešli: Zlaté piesky zívali prázdnotou! (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

Podľa videa, ktoré zverejnil na sociálnej sieti turecký denník EHA News, to vyzerá, akoby sa žralok chystal na útok. Medzi kúpajúcimi boli aj deti. Dospelí si však zachovali chladnú hlavu a nespanikárili. Dvaja muži schytili mop a žraloka ním začali biť po hlave. Ten sa nakoniec otočil a z pláže odplával. 

Smrteľný útok v Egypte

Šesťdesiatosemročná Elisabeth Sauerová sa na dovolenke v Egypte stala obeťou útočiaceho žraloka. Rakúske veľvyslanectvo v Káhire oznámilo, že tam bola na dovolenke so svojím egyptským partnerom. Dôchodkyňa sa potápala neďaleko pláže Šarm aš-Šajch v zálive Sahl Hasheesh pri turistickom centre Hurgada. Podľa očitých svedkov mala na nohách plutvy a používala šnorchel. Svojmu partnerovi mala povedať, že sa ide len trochu schladiť a o chvíľu sa vráti späť. Boli to však jej posledné slová pred útokom žraloka druhu mako (Mako rýchly).

Niektorí ľudia na pláži sa snažili zachytiť na video, ako sa ranená žena vracia späť ku brehu. Voda okolo nej bola sfarbená do červena. Bol to jasný znak toho, že rany po uhryznutí boli hlboké a veľmi krvácali. Žralok jej odhryzol ruku a nohu. Ľudia na pláži kričali a boli zdesení, no v prvej chvíli nikto neprišiel Sauerovej na pomoc. Až po pár minútach sa niekoľko ľudí rozbehlo za ňou.

Viac o téme: MoreTuristiTureckoŽralok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu