Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kuriózny prípad z Česka: Muž si neprebral smútočné oznámenie, zachránilo mu to život!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Jupiterimages)

PRAHA - Život mu zachránila kuriózna náhoda. 90-ročný výtvarník Jiří z Českomoravskej vrchoviny mal šťastie v nešťastí. Pred zrejme fatálnym koncom na koronavírus unikol vďaka všímavosti jedného zo svojich priateľov. Tomu stačil pohľad na mužovu poštovú schránku.

Celý príbeh, na ktorý upozornil portál novinky.cz, začal tým, že partia kamarátov dala mužovi do schránky smútočný oznam o úmrtí ich priateľa. Jeden z nich si však všimol, že ten sa aj na druhý deň nachádza v schránke a začalo mu to vŕtať v hlave. Senior, ktorý si poštu neprevzal, bol totiž aktívny muž.

Kuriózny prípad z Česka:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Začal tak bleskovo konať, zatelefonoval niekoľkým známym a nakoniec kontaktoval aj políciu. Tá po otvorení bytu našla muža už v žalostnom stave. Senior totiž už štvrtý deň ležal v posteli s ťažkým covidovým zápalom pľúc a nebol schopný sám si privolať pomoc.

Kuriózny prípad z Česka:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Zoltan Balogh/MTI via AP)

Po prevoze do nemocnice musel byť uvedený do umelého spánku a lekári v Litomyšli mu nedávali veľké šance. Prišlo však príjemné prekvapenie. „Je to bojovník a prekvapivo sa dostal z najhoršieho. Jeden z lekárov si dokonca starého pána vzal na niekoľko dní k sebe domov,“ prezradil jeden z priateľov chorého muža. Ten aj vďaka tomu rýchlo nabral zasa silu.

Viac o téme: ČeskoPoštaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu