Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Nová zbraň proti KORONAVÍRUSU! Takto ľahko ho dokážu identikovať na školách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BOSTON - V boji s koronavírusom najnovšie už ľuďom nepomáhajú len ochranné rúška a očkovanie. Dva policajné psy, ktoré boli vycvičené na identifikovanie rôznych pachov, navštívili v priebehu minulého týždňa tri školy v americkom štáte Massachusetts, aby pomohli s prípadnou lokalizáciou covidu.

KORONAVÍRUS Experti odhalili prognózy do budúcnosti: Toto má nasledovať, keď prehrmí to najhoršie

Čierny labrador Huntah a zlatý retríver Duke sú dva policajné psy, ktoré dokážu rozpoznať pach vírusu usadeného na rôznych povrchoch. Keď niečo zacítia, posadia sa na znak toho, že v priestor je kontaminovaný. "Psy navštívia školy vo štvrtiach Freetown, Lakeville a Norton", informovala televízia WBZ. 

Ľudia s covidom vydychujú vzduch, ktorý psy dokážu rozpoznať ako škodlivý. "Či už je to omikron alebo delta, naše psy zareagujú na akýkoľvek variant koronavírusu," vyjadril sa kapitán okresu Bristol Paul Douglas. "Môžeme len dúfať, aby sa do ďalších šiestich mesiacov neobjavil ďalší variant. Ak je to však niektorý z už existujúcich, psy ho vyňuchajú," dodal. 

Riaditeľka školy Fairhaven Tara Kohlerová privítala takýto postup na vyhľadávanie nákazy. "Robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme znížili riziko nákazy. Chcem, aby sa deti v škole cítili bezpečne a okolie ich zbytočne neznepokojovalo," vyhlásil. Psy boli vycvičené v rámci detekčného programu, ktorý vyvinul Medzinárodný tím výskumníkov Floridskej univerzity. 

 

Viac o téme: PsyUSABostonKoronavírusLokalizovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu