Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pápež František znova apeluje: Je čas na rozumné voľby pre budúcnosť planéty

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA/Tiziana Fabi, Pool via AP)

MILÁNO - Pápež František v stredu na konferencii Youth4Climate v talianskom Miláne povedal, že je "čas na rozumnú voľbu" pre budúcnosť planéty. Informovala o tom agentúra AFP.

"Dajú sa nájsť riešenia na prekonanie energetickej chudoby i na to, aby sa starostlivosť o prostý ľud stala ústredným bodom národnej a medzinárodnej politiky," povedal. "Je čas na rozumnú voľbu s cieľom využiť množstvo skúseností, ktoré sme za posledných niekoľko rokov získali," uviedol František. Cieľom má byť vytvorenie kultúry, ktorá uprednostňuje výrobu z udržateľných zdrojov, obehové hospodárstvo a podelenie sa o príslušné technológie.

V Miláne sa v utorok pod záštitou OSN začala trojdňová konferencia Youth4Climate, na ktorej sa zúčastňuje celkovo 400 mladých aktivistov zo 197 krajín sveta. Aktivisti pracujú na spoločnom vyhlásení, ktoré majú predniesť na klimatickom summite COP26, píše AFP. Ten sa začne 31. októbra v škótskom Glasgowe.

Pápež sa mladým ľuďom poďakoval za ich "prácu pre dobro ľudstva". "Drahí mladí ľudia, chcel by som sa vám poďakovať za vaše sny a dobré projekty a aj za skutočnosť, že ľudským vzťahom venujete takú istú pozornosť ako starostlivosti o životné prostredie," uviedol František na svojom oficiálnom účte na Twitteri. Pápež takisto povedal, že "politické a technologické riešenia" nie sú dostatočné na vyriešenie celého rozsahu úloh, ktoré prináša globálne otepľovanie.

Viac o téme: EkológiaPlanétaPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu