Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO Letná tragédia v Česku: Prevrátil sa raft plný detí! Zomrelo dievča aj inštruktor (†28)

Nešťastie si vyžiadalo dve obete. Zobraziť galériu (4)
Nešťastie si vyžiadalo dve obete. (Zdroj: ZZS Stredočeského kraja)

PRAHA - Včera predpoludním došlo pri splavovaní hate na rieke Sázava pri Českom Šternberku k tragédii. Prevrátil sa tam raft so šiestimi deťmi vo veku od 13 do 19 rokov. Do vody za nimi mal skočiť ich inštruktor z vedľajšieho kanoe, ktorý však zmizol pod hladinou a našli ho mŕtveho. Bohužiaľ, po prevoze do nemocnice, zomrelo aj jedno z dievčat.

VIDEO Obrovská tragédia: Dievčatá sa kúpali v rieke! Jedno (†17) zomrelo, po dvoch pátrajú

Dievčina, ktorú v utorok po prevrátení raftu pri Českom Šternberku na Benešovsku prepravil do pražskej nemocnice vrtuľník, zomrela. Nešťastie tak má dve obete. Do nemocníc previezla záchranná služba aj ďalších päť detí, ktorí boli na prevrátenom plavidle. Okolnosti udalosti polícia preveruje, niektoré podrobnosti zverejní pravdepodobne v stredu. Uviedla policajná hovorkyňa Barbora Schneeweissová.

VIDEO Letná tragédia v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ZZS Stredočeského kraja)

Podľa hovorkyne sa vodáci s plavidlom zrejme netrafili do priepustu. Na mieste zasahovali policajti, hasiči aj záchranári, prileteli aj tri záchranné vrtuľníky. Vedúci detí a zároveň ich inštruktor skočil do vody, aby pomohol posádke prevráteného raftu, ale už nevyplával a policajti ho zhruba po hodine našli mŕtveho. Išlo o muža narodeného v roku 1992.

VIDEO Letná tragédia v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ZZS Stredočeského kraja)

Dievčina, ktorú po resuscitácii prepravil vrtuľník do Fakultnej nemocnice v Prahe Motole, zomrela neskôr popoludní. Ďalšie dievča letecká záchranná služba transportovala do jihlavskej nemocnice. "Bola pri vedomí a stabilizovaná," ​​povedala ČTK hovorkyňa stredočeskej záchrannej služby Petra Homolová. Zvyšné štyri osoby, z toho tri dievčatá a jedného chlapca, sanitky previezli do benešovskej nemocnice.

VIDEO Letná tragédia v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ZZS Stredočeského kraja)

Podľa aktuálnych informácií tento rok doteraz v Česku zomreli traja vodáci. Okrem včerajších obetí nešťastia neprežila splav Otavy v Strakoniciach žena, ktorá 4. júla spadla do vody z prevráteného kanoe. Podarilo sa ju oživiť, ale neskôr v nemocnici následkom topenia podľahla.

Viac o téme: TragédiaČeskoRaft
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu