Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Miloš Zeman pobúril výrokom o transgender ľuďoch: V minulosti perlil aj o kund*ch či likvidácii novinárov!

Miloš Zeman Zobraziť galériu (3)
Miloš Zeman (Zdroj: SITA/AP Photo/Lisa Leutner)

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman nie je z tých, ktorý by krúžil zbytočne okolo kaše a hľadal nejaké diplomatické vyjadrenia. Už neraz sa ukázalo, že čo má na srdci, to na jazyku. Najnovšie pobúril svojím nedeľným výrokom, že transgender ľudia sú mu odporní. Nie je to však ani zďaleka prvýkrát, čo si vyslúžil pozornosť médií aj verejnosti. Medzi jeho výrokmi je naozaj dosť perál.

Prezident Zeman opäť perlil: TAKTO sa vyjadril o transgender ľuďoch, svet je v šoku

"Sociálna demokracia bude viac ako inokedy pod lupou novinárov a my si nemôžeme dovoliť mať vo svojom čele závistlivých impotentov, ktorí radia iným, ale sami nič nerobia." Vtedy ako predseda strany reagoval na výsledky ČSSD vo voľbách. (7. júla 1998)

Miloš Zeman
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

"Najhorší je ten Nový Jičín. To by som naozaj rád vedel, akého debila ste tam postavili." Povedal Zeman po vyhlásení výsledkov prvého kola senátnych volieb (18. novembra 1998)

"Niektorých komentátorov som označoval ako povlak alebo hnoj, pričom sa tu musím ospravedlniť hnoju, ktorý je koniec koncov výživnou látkou." (Kniha Ako som sa mýlil v politike/2005)

"Ja som povedal, že islam je náboženstvom nenávisti. A za tým si stojím, pretože tento môj výrok nevyplynul zo žiadneho predsudku, ale zo štúdia islamských textov." (Haló noviny/10. januára 2013)

"Za ostrov negatívnej deviácie potom pokladám podstatnú časť českých médií. Tú časť, ktorá sa zameriava na vymývanie mozgov, na mediálnu masáž a na manipuláciu mienkou." (Inauguračný prejav/marec 2013, výrok vo videu v čase 28:37)

"Viete, čo je Pussy? Kun*a. S prepáčením v textoch tejto skupiny (Pussy Riot - pozn.) je kun*a sem, kun*a tam. Nebudem sa zastávať... teraz som chcel povedať ku*iev, ale ja nie som (Karel) Schwarzenberg..., teda trochu deviantných dám. " Na otázku k vulgarizmom povedal: "Ja som inšpirovaný pánom Schwarzenbergom, ktorý v každej druhej vete hovorí ho*no". K služobnému zákonu sa potom Zeman vyjadril, že vláda "podľahla pánovi (Miroslavovi) Kalouskovi a sku*vila služobný zákon z pôvodnej podoby." (rozhlasové Hovory z Lán/november 2014)

Upozornenie: Zvukový záznam obsahuje vulgarizmy

"Sú tu iní novinári? Novinárov je príliš veľa, treba ich likvidovať." (Pri stretnutí s ruským prezidentom Vladimirom Putinom/máj 2017; Putin odpovedal: "Nie je potrebné likvidovať, ale znížiť ich počet, to áno.")

"Ja som niekedy kritizovaný za to, že som legitimizoval anexiu Krymu. Môžem konštatovať, že som vo svojich verejných vystúpeniach vždy označil túto anexiu za protiprávnu. Povedal som jednu vec, ktorú nikto zo štátnikov nepovedal, aj keď je pravda. Že obsadenie Krymu je 'fait accompli', hotová vec. Hotová vec vôbec neznamená uznanie legitimity anexie, naopak, je to terminus technicus. " (18. október 2017)

"Zbabelá Európska únia robí všetko pre to, aby propalestínske teroristické hnutie malo prevahu nad hnutím proizraelským, ktoré zastávam ja," povedal 9. decembra 2017 na konferencii hnutia Sloboda a priama demokracia (SPD). Svoje hodnotenie EÚ zdôvodnil nedávnym vystúpením "usvedčenej palestínskej teroristky" Leily Khaledovej v Európskom parlamente.

"Mám rád Srbsko a Srbov. A nemám rád Kosovo." (Pri návšteve Srbska/10. septembra 2019; neskôr dodal: "Dovoľte mi vyjadriť osobnú, ale o to silnejšiu mienku, že štát, na ktorého čele sú vojnoví zločinci, nepatrí do spoločenstva demokratických štátov."

Český prezident Miloš Zeman.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP/Petr David Josek)

"Prečo útočia (Turci) na Kurdov? No pretože sú faktickými spojencami Islamského štátu... Aj keď sú členmi Severoatlantickej NATO a hlásia sa do Európskej únie - a tam je však málo pravdepodobné, že budú prijatí - tak existovali informácie o tom, že v čase, keď Islamský štát okupoval podstatnú časť ako Sýrie, tak Iraku, bolo práve Turecko, ktoré sprostredkovávalo niektoré logistické operácie pre zásobovanie Islamského štátu. Konkrétne napríklad vývoz ropy a podobne." (Na stretnutí s občanmi vo Vintířove na Sokolovsku/19. marca 2019).

"Slogan Black Lives Matter je rasistický, pretože záleží na všetkých životoch," vyhlásil počas návštevy rezidencie amerického veľvyslanca pri príležitosti osláv Dňa nezávislosti (30. júna 2020)

"Dokážem pochopiť homosexuálov, lesbičky a tak ďalej. Ale viete, koho vôbec nechápem? To sú tí transgender," vyhlásil v nedeľu Zeman v relácii CNN Prima. Pokiaľ si podľa prezidenta niekto nechá operatívne zmeniť pohlavie, tak sa "dopúšťa trestného činu sebapoškodzovania". "Každý operačný zákrok je rizikom. A títo transgender sú mi naozaj bytostne odporní," vyhlásil Zeman.

Viac o téme: ČeskoVýrokyRuskoVladimir PutinKontroverziaPussy RiotMiloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu