Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Žena (†39) išla na prechádzku so psami: VIDEO Smrtiaci útok! V lese ju roztrhal medveď

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: everloved.com, Getty Images, FB/Colorado Parks and Wildlife)

COLORADO - Zlomený muž vzdal láskyplnú poctu svojej partnerke, ktorú zabil medveď čierny. Pozostatky Laney Malavoltaovej našiel na lesnom chodníku v Durangu v americkom štáte Colorado. Šelma s mláďatami mala napadnúť ženu koncom apríla pri prechádzke so psami.

Medvede napáda neznáma choroba: Experti varujú, keď robia TOTO, nepribližujte sa k nim!

„Laney Malavoltaová, moja Severka a moja životná láska, bola zabitá popoludní 30. apríla 2021 pri strete s medveďmi," napísal na webovej stránke jej smútiaci priateľ Justin Rangel a dodal, že Laneyinou najväčšou radosťou bolo tráviť čas v lese s priateľmi, rodinou a psami. Aj keď už nie je fyzicky prítomná na tejto zemi, všetkých, ktorí ju poznali a milovali, môže utešiť aspoň to, že jej duša bude navždy prebývať na jej obľúbenom mieste. Rangel sa poďakoval aj organizáciám a úradom zapojeným do vyšetrovania ženinej smrti.

Žena (†39) išla na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: everloved.com)

Podľa organizácie na ochranu životného prostredia Colorado Parks and Wildlife (CPW) policajti, ktorí prišli na miesto tragédie, zbadali známky konzumácie tela obete, ako aj medvedie chlpy a výkaly okolí. Okrem CPW bola do vyšetrenia zapojená aj kancelária šerifa okresu La Plata. Pátrací tím so psami potom v oblasti našiel samicu s dvomi ročnými mláďatami.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Zvieratá boli usmrtené a prevezené na obhliadku. V žalúdkoch matky a jedného z mláďať sa našli ľudské pozostatky. Výsledky pitvy potvrdili, že smrť ženy bola spôsobená útokom medveďa, napísali noviny Durango Herald. Koroner z okresu La Plata Jann Smith uviedol, že medveď sa zahryzol žene do krku a spôsobil rozsiahle poškodenie.

Žena (†39) išla na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Colorado Parks and Wildlife)

V štáte Colorado žije približne 17 až 20-tisíc medveďov čiernych. Útok je iba štvrtým takýmto smrteľným prípadom v štáte od začiatku záznamov v roku 1960.

Viac o téme: SmrťMedveďútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu