Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

MIMORIADNE Hrozivý útok v knižnici: VIDEO Muž pobodal niekoľko ľudí, hlásia jednu obeť

Útok nožom vo Vancouveri Zobraziť galériu (10)
Útok nožom vo Vancouveri (Zdroj: SITA/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

VANCOUVER - Jeden človek zomrel a niekoľko ďalších utrpelo zranenia pri sobotňajšom útoku nožom na severe kanadského Vancouveru. S odvolaním sa na miestne médiá a úrady o tom informujú agentúry Reuters a AFP. Polícia vzala do väzby podozrivého, vyšetrovatelia sa domnievajú, že útočil sám.

VIDEO Samovražedný útočník sa odpálil pred katedrálou počas omše: Najmenej deväť zranených

Dejiskom násilia sa popoludní miestneho času stala verejná knižnica na predmestí metropoly Britskej Kolumbie. Polícia hlásila obete vnútri budovy i pred ňou. Najmenej šesť ľudí kvôli nemu bolo hospitalizovaných.

"Jedna z obetí prišla o život," povedal následne AFP kriminalista Frank Chang. Obeťou útoku je žena. "Môžeme povedať len to, že to je absolútne šokujúce," povedal.

Útok nožom vo Vancouveri
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

Po zatknutí jednej osoby polícia uviedla, že verejnosti už v súvislosti s daným incidentom nehrozí žiadne nebezpečenstvo, pretože "sa zdá, že to bol jediný podozrivý". Predpokladaný páchateľ je dvadsiatnik a v minulosti mal do činenia s políciou. Motív útoku nie je stále známy.

Podľa kamerového záznamu z miesta útoku sa páchateľ sám poranil nožom predtým, ako ho zadržali policajti. Kanadský minister verejnej bezpečnosti Bill Blair vyjadril na Twitteri svoj smútok a zdesenie z incidentu. Nazval ho "nezmyselným aktom násilia". Strážcovia zákona dodali, že pátrajú po "potenciálnych ďalších obetiach"

Útok nožom vo Vancouveri
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

Viac o téme: Nôžútok KanadaVancouver
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu